Ahmet Taş

İstanbul Gezi İzlenimleri -1

Ahmet Taş

Medeniyetler şehri, başkentler şehri, kültürlerin başkenti İstanbul'a 15-18 Eylül günlerinde Kayseri Mazlumder’in üye ve gönüllüleri için bir gezi düzenledik.
15 Eylül Cuma günü akşam saat 19.30'da Kayseri'den hareketle başlayan yolculuğumuz sabah namazı öncesi Eyüp Sultan Camii'ne ulaşmakla son buldu.
Namaz için hazırlık yapıp cemaatle birlikte huşu içinde sabah namazını eda edip namaz sonrası yapılan duaya amin dedik. Namazdan sonra sabah çorbası ve etrafı gezmenin ardından Miniatürk müzesini ziyarete geçtik.
Anadolu, Balkanlar ve Ortadoğu'da atalarımızın yaptığı bir kısmı halen ayakta olup topluma hizmete devam eden onlarca cami, medrese, köprü, saray, istasyon, okul, hükümet binası ve diğer kültür mirasımızın küçültülmüş örneklerini saatlerce inceleyip temaşa etmek insanı ayrı bir huzur veriyor doğrusu.
Miniatürk müzesi ziyaretinden sonraki ziyaret yerimiz Panorama 1453 müzesi oldu. İstanbul'un fethini, o zamanın imkanları ile elde edilen başarı ve fethi heyecanla doya doya seyrettik, tarihe heyecanlı bir yolculuk yaptık.
Panorama 1453 müzesi ziyaretinin ardından hemen yanı başımızdaki Merkezefendi kabristanına geçtik. Burada eski başbakanlarımızdan milli görüş hareketinin lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve ailesinin mezarlarını ziyaret ettik, Kur'an-ı Kerim okuyup ruhlarına Fatiha ve dualar gönderdik.
Merhum Erbakan Hocanın mezarını ziyaretten sonra Fatih Sultan Mehmet adına yapılan Fatih Camii'ne geçtik. Burada huşu içinde kılınan namazın ardından rehberimiz Resul Bey'den caminin yapılışı ve bölümleri hakkında bilgiler aldık. Fatih Sultan Mehmet Han'ın türbesini ziyaret edip Fatiha okuduk. 12 Eylül'de ulusalcılar tarafından katledilen Müslüman genç Metin Yüksel'in şehit edildiği mekanı ziyaret edip ruhuna Fatiha okuduk. Cami avlusunda bizi ziyarete gelen bir zamanların Mazlumder Kayseri Şubesi ve Gönüllü Kuruluşlara başkanlık yapan Prof. Dr. Nihat Bengisu hocamla ayaküstü sohbet edip hasret giderdik, birlikte fotoğraf çektirdik.
Öğle namazı öncesi İHH İnsani Yardım Vakfı'nın genel merkezini ziyaret edip yetkililerden bilgiler aldık. Kayseri'deki sivil toplum çalışmaları hakkında bilgiler verdik. Sağ olsunlar bizimle ilgilendiler, ikramlarda bulundular.
Gece boyu yolculuk yapmamıza, gezi ekibimizin yaş ortalamasının belli bir yaşın üzerinde olmasına rağmen gezimiz devam ediyordu. Resul Bey'in rehberliğinde Mimar Sinan'ın çıraklık eserim dediği Şehzade Camii'ni ziyaret edip mescid namazı kıldık. Cami hakkında bilgiler aldık. Cami haziresinde bulunan Üstad Sezai Karakoç'un mezarını ziyaret ettik, Kur'an-ı Kerim okuyup dua ettik.
 

Yazarın Diğer Yazıları