Ahmet Taş

İstanbul gezi izlenimleri -3

Ahmet Taş

Mitingin ardından Fatih Camisi'ne giderek ikindi namazını eda etmenin ardından konakladığımız Küçükçekmece öğretmenevine geçtik. 2 günün yorgunluğunu burada konaklayarak atmış olduk.

Gezimizin 3 günü olan 18 Eylül Pazartesi sabah namazı ve kahvaltıyı müteakip İstanbul'un sembolü Büyük Çamlıca Camii'ni ziyaret için yola koyulduk. Allah yapanlardan, vesile olanlardan, yaşatanlardan ve ibadet edenlerden razı olsun. Güzel bir eser olmuş. İstanbul'u tepeden gören çevreyi seyre doyum olmayan bir eser. Burada huşu içinde kılınan namaz, yapılan inceleme ve çektirilen hatıra fotoğraflarının ardından Kayseri'ye dönmek için yola koyulduk. Bolu'da Hayrettin Tokadi Türbesi ve bölgesinde öğle namazını eda edip hediyelik eşyalar almanın ardından yolumuza devam ettik ve hamdolsun kazasız belasız saat 23.30 civarında Kayseri'ye ulaştık.

3 gün süren yorucu ama keyifli ve anlamlı geçen tarih, kültür ve tabiat gezimize katılan tüm gezi ekibimize, İstanbul'da bize rehberlik yapan Resul Bey'e, Sultanbeyli Belediyesi şoförü Hanifi Bey'e, Sultanbeyli Belediyesine, Yazarlar Birliği Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı ve Mekki Yassıkayaya, Yazarlar Birliği çalışanlarına, kaptanlarımız Serdar ve Ömer Ünal Beylere, Mehmet Demirbaş ve Prof. Dr. Nihat Bengisu Hocama, Anadolu Federasyonu Koordinatörü Mehmet Alpcan Bey'e ve İHH yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Hepsine Allah sağlık, afiyet versin.
 

Yazarın Diğer Yazıları