Azim Deniz

Bir bürokratın ardından

Azim Deniz

1993 yılında başladığım gazetecilik hayatımda, bir çok bürokratla, il müdürü ile tanıştım. Bir tanesi var ki, hepsinden çok farklı. 
 
Hacı Ali Hasgül
 
Kayseri’de herkes korkudan FETÖ kelimesini ağzına bile alamaz iken, Hasgül, FETÖ ile mücadelede, varlığını, ve tüm iradesini, ortaya koyan, Kayseri’deki üç beş kişiden biri idi. 
 
İşte bende kendisini 15 Temmuz ihanet sürecinde tanımıştım. Terör savcısı, Salih Kılıçdağ, İl Emniyet Müdürü, İbrahim Kulular, SGK il müdürü Hacı Ali Hasgül,  O dönemin gerçek kahramanları idi. 
 
29 Temmuz 20216 Tarihinde Kayseri SGK il Müdürlüğü görevine getirilen, Hacı Ali Hasgül, Kayseri’ye Kayserililere ve Kayseri’de ki ticari işletmelere gerçekten çok hizmeti oldu. Bugüne kadar gördüğüm en iyi bürokrat en iyi il müdürlerinden birisi Hacı Ali Hasgüldür. Konu Devlet olunca akan sular durur.
 
Sorun vatandaşın sorunu olunca, kendi işini makamını unutur, bizzat vatandaşın sorunu ile ilgilenirdi. 
 
Hasgül, Hak etmeyene, torpile, rüşvete karşı çok öfkeli, vatandaşa karşı çok merhametli idi.  
 
SGK yapılandırmalarında, işletmelerin bu yapılandırmalardan faydalanması için, mesai içi ve mesai dışında, tek tek firmaları gezerek ikna çalışmalarında bulundu. Yine yapılandırma tahsilâtlarında da Kayseri SGK yı diğer iller arasında ilk sıralara taşıdı. SGK ile sorunu olan vatandaşların fikri görüşü ne olursa olsun, bizzat kendisi ilgilenerek çözülmesi için mücadele ediyordu.
 
Kayserili kaybetti. Ankaralılar kazandı. Hacı Ali Hasgül, Bakanın ataması ile Ankara SGK il müdürü oldu. 
 
Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum.  Kayseri SGK il müdürlüğü görevine de, Müdür yardımcısı,  Ahmet Hamdi Güney atandı. İnşallah Ahmet Bey, Hacı Ali Hasgül’ün izinden devam eder. Başarılı çalışmalara imza atar
 
 
 
 

Yazarın Diğer Yazıları