Azim Deniz

Bir garip Mali Genel kurul

Azim Deniz

Kayseri Pancar ekicileri Kooperatifi Mali genel kurulu yapıldı.

Hani derler ya, perşembenin gelişi çarşambadan belli olurmuş.

Mali Genel Kurul’a beş gün kala, 46700 çiftçinin ortaklığı, üyeliği kooperatiften silindi. İşte o gün Mali Genel Kurul’da neler yaşanacağı belli gibiydi.

El insaf!

Üyelikleri sileceksen, ya daha önceden sil ya da mali genel kuruldan sonra sil. Mali Genel Kurul öncesi üyeliklerin silinmesi, genel kurulda şaibe yaratmıştır.

Genel Kurul’da, Kayseri Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, son derece dikkatli güvenlik tedbirleri aldı. Ciddi bir olay yaşanmadı. Ufak tefek olaylar oldu. 15 bin çiftçinin olduğu, gergin geçen mali genel kurulda, olabilecek şeyler.

 

Hüseyin Akay ve Vedat Ali Özışıkı destekleyen çiftçiler ayrı, bölümlerde oturmalıydı. Aslında öyle karar alınmıştıSonradan sihirli bir el değdi ve çiftçiler karışık oturtuldu. Allah’tan, çiftçinin sağduyusu burada da devreye girdi ve herhangi bir olaya mahal verilmedi. 

Beş bin çiftçi stat kapısında içeri girmeyi beklerken, Tarım Bakanlığı temsilcileri, inanılmaz bir şekilde, ‘Çoğunluk giriş yaptı, divan seçimine geçebiliriz’ dedi.

Hemen seçime geçildi. Hüseyin Akay, kürsüden tarafların, divan başkanlığı için verdikleri dilekçeleri okudu. Tarım Bakanlığı temsilcileri de oylamaya geçti. Ben hayatımda o kadar genel kurula katıldım, hayatımda böyle saçma ve böyle absürt bir sayım görmedim.

Stat İçerisinde dokuz bin çiftçi var. Bakanlık temsilcileri sonuçları açıklanıyor.

İlk önce, Hüseyin Akay grubunun divan başkanı adayının 3332 oy aldığı açıklandı. Özışık taraftarları sevinç gösterisi yaptı. Doğruya içeride dokuz bin kişi var.  Akayın adayı 3332 alınca, Özışıkın adayı da en az  beş bin oy alacaktı. Bakanlık temsilcileri Özışıkın divan başkan adayı için 1335 oyu açıklayınca, herkes şok oldu. Ortalık bir anda karışı verdi.

Bakanlık temsilcileri, ya saymayı bilmiyorlar, ya da taraf tuttular.

Vedat Ali Özışık, Stadın öbür ucundan, Bakanlık temsilcilerine tepki göstererek, sahaya girdi ve koşarak sahnenin önüne kadar geldi. Burada görevli polisler tarafından durdurulan Özışık’a, Şeker yönetiminde bulunan, Oktay Barış isimli şahıs saldırdı. Polisler Oktay Barışı da tutarak engelledi.

Bakanlık temsilcilerinin Mali Genel Kurulunu provoke etmesi sonrası, Özışık taraftarları stadı terk etti. İşte Akayı destekleyenlerin gerçek sayı o zaman ortaya çıktı. Stat içerisinde yaklaşık iki bin beş yüz civarı çiftçi kaldı. Sonrasında, Akay ve divan heyeti kendileri çaldı, kendileri oynadı.

Özışık çıkışta yaptığı açıklamada, Bakanlık temsilcilerine yüklenirken, kısa zaman içerisinde, binlerce traktörle, Kayseriye yürüyecekleri söyledi.

Ne diyelim burada olan çiftçiye oluyor. Çiftçinin borçları çoğalıyor, fabrika elden gidiyor. Birileri çiftçinin parasını amuduyla değil, kökten götürüyor. Siyasilerde buna hem alet oluyor.

Biz, her zamanki gibi, çiftçinin haklarını savunmaya ve Kayseri Şeker Fabrikası’nda ki olumsuzlukları takip etmeye devam edeceğiz.

Yazarın Diğer Yazıları