Azim Deniz

VEKİLLER VE ERTEKİN...

Azim Deniz

ERCIYES Holding’te, işçilerin, basının ve davetlilerin de olduğu “toplu iş sözleşmesi” imza töreni gerçekleştirildi.

Yapılan sözleşmenin şartları, çalışanlar için gayet güzeldi. Zaten, bu anlaşmadan memnun olan emekçiler de, konuşmaları ayakta alkışladı.

Toplu iş sözleşme imza töreni için, emekçiler ve basın mensuplarının dışında, MHP milletvekilleri ve il başkanı, Ak Parti eski bakanları ve il başkanı da, Holding binasında, davetlilerin arasında idi.

Bu kadar davetlinin olduğu yerde gözlerim, muhalefet il başkanlarını ve milletvekillerini aradı. Program sonunda CEO Alpaslan Baki Ertekin’e bu konuyu sorayım diye aklımdan geçirirken, Ertekin, konuşmasında anlattı. Alpaslan Baki Ertekin, konuşması sırasında “Bir şeyi daha söylemeyi kendime bir borç bilirim. Eğer söylemez, kürsüden o şekilde inersem, haksızlık etmiş olurum.” Diyerek açıkladı.

Erciyes Holding’in programlarına, genelde Cumhur ittifakının paydaşlarının katıldığını, bunun nedeninin de, attıkları her adımdan, her nefesten Cumhur ittifakı paydaşlarının haberlerinin olduğunu söyledi. Ertekin sözlerine, “Toplu iş sözleşmesinden başladığı gün telefonla tacize başlıyorlar, vekiller bu sözleşmenin her anından haberdar olmak istiyorlar. Kendileri bedenen burada olmasalar da fikirleri ruhları ve takipleri ile buradalar. Bizim Ankara’da sektörleri ilgilendiren, ne zaman bir sıkıntımız olursa, çözüyorlar. Bu holding, eğer bu vekillere sahip olmasa idi, yolu bu kadar açık olmazdı. Ne zaman önümüze, bırakın bir taşı, bir çakıl çıksa, MHP milletvekillerimizde, AK Parti Milletvekillerimizin de bizden daha çok gayretli olduklarını buradan söylüyorum” diyerek tamamladı. 

Tabiki, muhalefet milletvekillerine ve il başkanlarına bazı sorular sormak lazım.

* Erciyes Holding bir sorunla problemle karşılaştığında, size bilgi veriliyor mu?

* Erciyes Holdingin karşılaştığı sorunlarla ilgilenip çözüm için mücadele ediyor musunuz?

* Erciyes Holding’in başındaki yöneticiler sonuçta, emanetçi. Bu yöneticiler emanete sahip çıkıp, şirketi iyi yönetiyor mu, yoksa şirketi borç batağına mı sürüklüyor?

* Çalışan Emekçilerin hakları korunuyor mu?..

Bu sorular uzar gider.

Muhalefet il başkanları ve milletvekilleri ile telefonda konuştum. Kendilerinin müneccim olmadıklarını, bilgi verilmez ise sorun ve problemlerden nasıl haberdar olabileceklerini, Erciyes Holding’in, Cumhur ittifakının çiftliği gibi yönetildiğini, programlarının hiçbirine, kasıtlı olarak davet edilmediklerini ilettiler.

Konu ile ilgili Alpaslan Baki Ertekin’in konuşma videosunu paylaşarak bir tweet atmıştım. Bu tweette, CHP Milletvekili Çetin Arık, Alpaslan Baki Ertekin’e “Rantı bulunca, yalakalıkta sınır tanımamış. Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!” En fazla bir yıl daha yersiniz... Değişecek bu düzen, bitecek bu talan, GELİYOR GELMEKTE OLAN...” cümlelerini yazarak, sosyal medyada paylaşmış.

İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş ise Alpaslan Baki Ertekin’e “Çalışanların hakkı olan sözleşme üzerinden; iktidarın bezirganlığını yapmak, halkın içine çıkamayan siyasilere, rant devşirmek, çok acı. Unutmayın Siyaset yapmak için, değil kurumu, devlet adına layıkıyla yönetmek için atandınız. Yazık Kurumu iktidarın arka bahçesi haline getirdiniz” şeklinde paylaşımda bulundu. 

Erciyes Holding ceosu Alpaslan Baki Ertekin, hem Dursun Ataş’ın hem de Çetin Arık’ın paylaşımlarını alıntı yaparak “Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verecek cevabım vardır. Ama bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye.” Hz.Mevlâna nın sözlerini paylaştı.

Ertekin’in bu paylaşımından sonra, İYİ Parti, CHP Milletvekilleri ve Alpaslan Baki Ertekin arasında, adamlık tartışması başladı. Milletvekili Çetin Arık, basın bülteni göndererek, Alpaslan Baki Ertekin’i sert dille eleştirdi.

Çetin Arık basın bülteninde “Hadsizlikte sınır tanımıyorsunuz. Aldığınız nefesten haberdar olanların holdingin içinin boşaldığından haberi var mı? Biz konuyu meclise taşıdık, kamunun haklarının peşine düştük. Sözcülüğünü yaptığın sahiplerin ne yaptı? Elbette bizimle yan yana olmazsın, biz suça ortak olmayız, biz kamunun menfaatlerinin yanında dururuz. Bu da sen ve senin gibileri rahatsız eder. Anlaşılan sahiplerinin gözüne girmek için karşı tarafa nasıl saldırdığını göstermek istemişsin. Ama o iş öyle olmaz. Yüreğin yetiyorsa, sokağa çıkamayan sahiplerin adına değil kendi adına siyaset yap. İşçinin alın terini, kamunun kaynaklarını FETÖ benzeri bir yapılanma içine giren TÜRGEV ve benzeri yapılara aktardığınızın hesabını soracağız. O gün önlerinde konuştuğun sahiplerin de kurtaramayacak, çünkü sahiplerinin de senin gibi peşkeş çektikleri kamu kaynaklarının hesabını veriyor olacak. Hiç meraklanma, geliyor gelmekte olan. Bitecek bu talan…” cümlelerine yer verdi. 

Alpaslan Baki Ertekin ise, ilk ve son kez cevap veriyorum diyerek, uzun bir metin paylaştı.

Ertekin “Hak-iş Konfederasyonu ile yaptıkları toplu iş sözleşmesinde, aramızda bulunan Ak Parti ve MHP milletvekilleri ve il başkanlarına göreve başladığım 4 yıl 2 aydan beri desteklerini hissettiğim için, teşekkür ettim” dedi. Ertekin Holding’in kapasitesini ülkeye ve Kayseri’ye katkılarından bahsederek “TMSF’nin emanetçisiyim. Geldiğim günden beri, bir ‘hoş geldin’ ifadesini esirgemiş, hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunmamış, ‘bir derdiniz sıkıntınız var mı” dememiş, siyasetçilerin benim üzerimden siyaset yapmalarını şaşkınlık, hayret ve üzüntü ile takip ediyorum. Bunların hiç birine bu güne kadar cevap vermedim ilk ve son kez cevap veriyorum” dedi. Ertekin verdiği cevapta ise, daha önce de, fabrika açılışında davet edilmeyen, Çetin Arık’la yaşadıkları diyaloğu anlatarak kendisine telefonunu iletmediğini aktarıyor. Devamında da yine toplu iş sözleşmesine neden çağırılmadıklarını anlatıyor. Dursun Ataş ile ilgilide ‘sağ olsun kendisi bu şehrin en büyük değerlerinden birine karşı, seçildiği günden beri, ilgisiz ve kayıtsız kaldı. Bayi toplantısı ile ilgili, çalışırken Dursun Ataş’ın attığı tweet, her şeyi berbat etti’ dedi.

Ertekin “Sağ olsunlar önceki dönem bakanlarımız, Ak Parti ve MHP milletvekillerimiz il başkanları hep yanımızda. Bu nedenle de lütfedip açılış ve toplantılarımızda hep yanımızda olmaya devam ediyorlar” dedi.

Eleştiri ve tartışmalardaki, üslup zıvanadan çıkmış durumda. Hem milletvekillerinin, bilmediği emin olmadıkları, belgelendirmedikleri konuda, yöneticileri şirketin içerisini boşaltmakla, yemekle suçlaması, hem de CEO Alpaslan Baki Ertekin’in, Hz. Mevlana’nın sözleri ile tartışmayı, adamlık boyutuna götürmesini, doğru bulmuyorum.

İnşallah bundan sonra ki süreçte, Alpaslan Baki Ertekin, Erciyes Holding içerisindeki faaliyetleri, sıkıntıları, güzellikleri, AKP, MHP milletvekilleri ile paylaşırken, muhalefetle de paylaşıp, toplantılara davet eder. Milletvekilleri de, milletin, devletin, emanetinde olan büyük bir kuruluşu daha yakından takibe alırlar.

Yazarın Diğer Yazıları