Şenay Sarıaslan

Kadının Adı mı Var, Kendisi Mi?

Şenay Sarıaslan

Tarihin en başından bu yana, pardon, insanlığın varoluşundan bu yana kadın hep suçlu kadın hep ikinci planda yer bulmuş bu dünyada kendine…

Oysaki bıraksalar kadını kendi haline, neşe katar şu dünyaya…

Hani derler ya kadın berekettir, kadın üretkendir. Kadın toprak gibidir, ne ekersen onu biçersin aslında da insanlığın erkek kısmı henüz bunu keşfedemedi. Maalesef…

Aslında buna çokta şaşırmamalıyız diye düşünüyorum, çünkü yine varoluşumuzdan bu yana erkeklerin davranışlarını incelersek hayatlarındaki en önemli üç şeyden birinin kadın olduğunu rahatlıkla görürüz. E tabii ki bu hayatta güçle var olan erkek, kadının güçlü olmasını istemeyecektir.

Geçmişte beden gücüyle kadınlara fark atabilen erkek, günümüzde kendisinin beden gücüne ihtiyaç duymayan kadın üzerinde etkisini yitirmemek için onun varoluşundan beri bünyesinde bulunan yeteneklerini kırpmaya veya bastırmaya çalışarak kadın için özel kalmaya çalışıyor. Bunun için erkeklere mi üzülmeli yoksa kadınlara mı?

Ben her ikisine de üzülüyorum, erkek kadınını körelterek kendi hayatını da köreltiyor farkında değil. Kadın, var olmak adına verdiği ödünlerle çiçekler açan kocaman bir ağaca dönüşecekken bir fidan olarak kalıyor ve ne kendisine ne de çevresine faydası olamıyor.

Kadın -  erkek meselesi dediğimiz konu nasılda kocaman bir toplumsal problem oldu, görüyor musunuz?

Oysa kadın kocaman bir ağaç olsa, çiçekler açsa, çocuklarına ve eşine rengârenk bir bahçe olsa ne güzel olurdu.

Kadın bilincinin, gücünün farkında olan yetkililer ve erkeklerde var. Bu gücünün farkında olan ve yeteneklerinin kırpılmasına izin vermeyen kadınlarda. İşte orada renkli hayatlar var oluyor.

Bu yüzden kadın üreticileri, kadın kooperatiflerini destekliyorum. Sizlerin de desteklemenizi istiyorum. Nerede bir kadın üretici, bir kadın satıcı görürseniz destek olun lütfen. Renklerini canlandırması, umutlarını yaşatabilmesi adına… Biliyorsunuz, günümüzde kadın olarak var olmak adına ne mücadeleler veren kadınlar var. Bizim normalimiz birçok kadın için anormal olabilir.

Erkeklerden ziyade, en çokta sözüm kadınlara… Kadın, kadının kurdu değil de kız kardeşi olsun mu?

Yazarın Diğer Yazıları