Şenay Sarıaslan

Sandıktan Ne Çıktı

Şenay Sarıaslan

Yıllardır Türkiye’nin en önemli meselesidir şu seçimler. Her seçim öncesi büyük vaatler, caf caflı seçim yarışları, iddialı seçim şarkıları…

Ülkece gündemimiz seçim olur. Misafirliğe gidersin seçim, otobüse binersin seçim, parkta oturursun seçim... Bu havayı başka yerde bulamazsınız.

Bu seçimlerin enteresan da bir tarafı var, bazen birleştirici bazen ayrıştırıcı olabiliyor. İşte en çok karşı çıktığım konu da bu, siyaset veya siyasiler yüzünden ayrışmak. Akrabasıyla, arkadaşıyla düşman olanları gördüm, tanıdım. Yahu yazık değil mi? Siyasetin iç yüzü televizyonlardan görüldüğünden çok farklı, siyasetçiler göründüklerinden çok farklılar... Sevdikleriniz ile siyaset yüzünden ayrışmayın, lütfen. Siyaset, rahmetli Süleyman Demirel’in de dediği gibi ‘dün dündür, bugün bugündür’ mantığı ile yürür.  Bu nedenle sevdiğiniz insanlarla siyaset, sandıkta sizin kaybetmeniz demektir. 

Sevgide, saygıda ve iyilikte buluşmak bizler, kendi halinde olan insanlar, için en doğrusu...

E malum, düzen aynı!

2023 de genel seçimler, 2024 de yerel seçimler derken siyasetçiler de Türkiye de yoruldu.

Çok değil sadece bir senede, ülkemde büyük değişimler yaşanmış. Sandıktan çıkan sonuçlar bize bunu alenen gösteriyor. Peki, neden oldu bu değişim hiç merak ettiniz mi?

 Çünkü bana göre, yerel seçimlerde, sandıktan yorulmuş ve tükenmiş vatandaş çıktı.

Ekmek derdinde, iş derdinde, geçim derdinde olan vatandaşlar çıktı.

Umutları kaybolmuş gençler çıktı.

AKP kaybetti mi? Bence henüz hayır, bu bana göre bir sarı karttı ve maç hala devam ediyor.

CHP kazandı mı? Hayır, onlar için bu bir sarı ışık. Halk muhalefete bir fırsat sundu. Önemli olan bunu görebilmek ve değerlendirebilmek, onlar için asıl oyun şimdi başlıyor.

Oyunun asıl kazananı, gelecek genel seçimlerde belli olacak. Kritik bir süreçteyiz ve gördük ki vatandaş ciddi...

Yazarın Diğer Yazıları