1 AYDA 6 DEPREM OLDU

Türkiye'deki deprem kuşaklarından, büyük bir bölümü 3. derece deprem bölgesinden yer alan Kayseri'de yurt genelindeki son 2 bin depremi içeren yaklaşık 1 aylık süreç içerisinde 6 deprem olduğu öğrenildi.

1 AYDA 6 DEPREM OLDU

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nin kayıtlarından elde edilen bilgilere göre, büyüklükleri 3’ü geçmeyen depremlerin en yükseği 2.9, en azı ise 1.6 olan depremlerin yerleri ve büyüklükleri şöyle oldu; ‘Bünyan-Dağardı 1.6 (farklı tarihlerde 2 kere aynı büyüklükte), Yeşilhisar-Ovaçiftlikköy 2.1, Sarıoğlan-Ömürlü 2.9, Talas-Kamber 1.7, Sarıoğlan 1.7.

DEPREM SAYISINDA REKOR ÇANAKKALE’DE

Kandilli Rasathanesi’nden elde edilen bilgilerde, illeri içerisinde en fazla deprem olan ilin rekor düzey ile Çanakkale’de olduğu görüldü. Çanakkale’yi ise Muğla ve Van takip etti. Buna göre Çanakkale’de son bir ay içerisinde toplam 434 deprem olduğu kayıtlara geçerken, onun ardından gelen Muğla’da ise 201 deprem olduğu bildirildi. İller içerisinde 3’üncü sırayı da toplam 126 deprem yaşanan Van aldı.

EN YÜKSEK BÜYÜKLÜK 5.0

İllerin deprem büyüklüklerinde ise Türkiye’de en yüksek büyüklüğün ise 5.0 olduğu kayıtlara geçti. Söz konusu en büyük depremin Muğla’da olduğu öğrenilen bilgilerde onu takip eden en yüksek deprem büyüklükleri ve yerleri ise şöyle sıralandı; ‘4.5- Akdeniz ve Çanakkale Gülpınar, 4.3 Manisa-Çavuşoğlu, 4.1 Kahramanmaraş-Elbistan ve 4.0 Manisa-Hacıhaliller. HABER-KAAN AKBAŞ