1 işçinin öldüğü maden kazası sanıklarına hapis cezası

KAYSERİ'nin Tomarza'da ilçesinde bulunan bir maden ocağında çalışan Bülent Kılıç'ın ölümüne Volkan Bozkurt'un da yaralanmasına neden oldukları iddiasıyla tutuksuz yargılanan 6 sanıktan 4'üne 10'ar ay ile 1'er yıl 10'ar ay arasında değişen hapis cezaları verildi. Tutuksuz 2 sanığın ise beraatlerine hükmedildi.

1 işçinin öldüğü maden kazası sanıklarına hapis cezası

Olay, 19 Ağustos 2018’de Tomarza ilçesi Işıklar Mahallesi’nde bulunan krom madeninde meydana geldi. Maden ocağında meydana gelen göçükte Bülent Kılıç ve Volkan Bozkurt toprak altında kaldı. Madencilerin çabalarıyla işçiler bulundukları yerden çıkarıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Kılıç'ın yaşamını yitirdiği belirlendi. Bozkurt, ise Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin acil servisindeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Olay sonrası Mehmet Nedim T., Mesut E, Mukadder A., Salih T., Ömer G. ve Yasin K. hakkında ‘Taksirle ölüme veya yaralanmaya sebep olma’ suçundan dava açıldı.

 

Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında tutuksuz sanıklardan Mehmet Nedim T. ile Mesut E., hazır bulunurken diğer sanıklar ise duruşmaya katılmadı. Son sözleri sorulan sanıklar beraatlerini istedi. Mahkeme heyeti yaptığı yargılama sonucu, tutuksuz sanıklardan Mehmet Nedim T. ve Mesut E.’yi, ‘Taksirle ölüme veya yaralanmaya sebep olma’ suçundan 1’er yıl 10’ar hapis cezasına çarptırarak, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi. Heyet, Mukadder A. ve Salih T.’nin de aynı suçtan 10’ar ay hapis ile cezalandırılmasını ve hükmün açıklanmasına karar verirken, Ömer G. ve Yasin K.’nin ise beraatine hükmetti.