1 kişi öldü, Kayseri için sarı alarm verildi!

1 kişinin sel sularına kapılarak öldüğü Kayseri'de meteoroloji bir kez daha şiddetli yağış uyarısı yaptı. Aralarında Kayseri'nin de bulunduğu 9 ilde tedbir alınması istendi.

1 kişi öldü, Kayseri için sarı alarm verildi!

Kayseri’nin Bünyan İlçesi’nde sağanak yağışlar sele neden oldu. Pek çok ev ve işyeri sular altında kaldı, sel sularına kapılan 1 kişi hayatını kaybetti. Meteoroloji, aralarında Kayseri’nin de bulunduğu 9 il için yeniden sarı alarm verdi.

1 kişi öldü, Kayseri için sarı alarm verildi!

Kayseri’de yağışlar akşam saatlerinde etkili olurken, Meteoroloji yağış haritasını güncelledi ve peş peşe uyarılar yaptı. Bugün 9 il için sarı ve turuncu alarm vererek, dikkatli olunmasını istedi. Bu hafta için yurdun birçok kesimi için sarı, kırmızı ve turuncu alarm verildi.
Yapılan son tahminlere göre, ülkenin kuzey, iç ve güney kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile İstanbul, Malatya ve Hakkari çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

1 kişi öldü, Kayseri için sarı alarm verildi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, sıcaklıklar yurt genelinde düşecek ve mevsim normallerinde seyredecek. Yağışlar, bazı bölgelerde etkili olacak. Türkiye, bu yıl en sıcak günlerini geride bıraktı.
Meteorolojiye göre, artık ülke yağışlı havanın etkisine girdi. Bu nedenle Pazar günü aralarında Kayseri’nin de bulunduğu illerde vatandaşların tedbirli olması gerekiyor. Meteoroloji, Kayseri, Amasya, Malatya, Yozgat, Ordu, Sinop, Sivas, Tokat için sarı Samsun için ise turuncu alarm verildi