1 Mayıs Kayseri'de kutlandı

Yağmurlu başlayan 1Mayıs İşçi Bayramı günü, yağmurun da dinmesi ile birlikte kutlandı.

1 Mayıs Kayseri'de kutlandı

Her sene olduğu gibi bu sene de DİSK, KESK, TTB ve ayrıca HDP ile Beşiktaş'ın taraftar grubu olan bir kısım Çarşı üyeleri katıldı. Diğer taraftan İşçi Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinden de katılımcılar gözlendi.

Kayseri'de olaysız başlayan ve sona eren kutlamalar, Sivas Caddesi'nden başladı ve Mimarsinan Parkı'nda devam etti. Sloganlar atan, oyunlar oynayan ve davul zurna eşliğinde hareket eden katılımcılar, Mimarsinan Parkı'nda toplanarak burada halay çekti ve konuşma öncesinde ise gezi olaylarında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

KESK SÖZCÜSÜ ULAŞ: "BELEDİYEYİ KINIYORUM"

Kutlama meydanında konuşma yamak için kürsüye çıkan KESK Kayseri Dönem Sözcüsü Ulaş Apaydın, hak, eşitlik ve özgürlüğe vurgu yaptığı konuşmasında; "Emeğin, alın terinin, özgürlüğün sahibi olanlar, buraya hoşgeldiniz, bayramınız kutlu olsun" diyerek sözlerine başladı ve siyasi iktidarın bölünmeyi, ayrışmayı sağlayan bir siyaset yaptığını ifade etti. Açıklamalarında Hükümet'i eleştiren Ulaş, ayrıca Mimarsinan Parkı'ndaki ses sistemlerinin belediye tarafından kendilerine tahsis edilmediğini de iddia ederek belediye ve park ve bahçeler müdürlüğünü kınadığını söyledi.

CHP KADIN KOLLARI BAŞKANI FENALAŞTI
 
Gerçekleşen 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarında Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Kıvılcım Akdoğan, kutlama yerinde birden fenalaşarak yere yığıldı. Sağlık ekiplerinden yardım istenmesi üzerine barikatla çevrilmiş olan yerin yanında hazır bulunan ambulanstaki sağlık ekipleri sandalye sedye ile yardıma gitti. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Kadın Kolları İl Başkanı Akdoğan, sandalye sedye ile ambulansa taşınarak hastaneye kaldırıldı. Akdoğan'a kutlamalara katılan CHP il yönetimi yardım ederken, CHP Kayseri milletvekili adayı Çetin Arık da hastaneye kadar eşlik etti. HABER: KAAN AKBAŞ