1 TL'ye ev dediler!-Bu ilan herkesin dikkatini çekti

Son zamanlarda sıkça rastladığımız '1 TL'ye satılık ev' ilanlarının alıcıları yanıltmak için kullanılan bir aldatmaca olduğunu Ticaret Bakanlığı tespit ederek harekete geçti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde..

1 TL'ye ev dediler!-Bu ilan herkesin dikkatini çekti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dolandırıcıların yeni tuzağı haline gelen ilanlar son zamanlarda birçok vatandaşın dikkatini çekti. İlanlarına '1 TL'ye satılık ev' diyerek alıcıları yanılttıkları Ticaret Bakanlığı tarafından tespit edilerek incelemeye alındı. Bu tür ilanlar için harekete geçen Bakanlık, sahte ilan verenlere karşı sıkı takibe başladı.
1 TL'ye ev dediler!-Bu ilan herkesin dikkatini çekti

Alınan yeni karar neticesinde satılık ev ilanlarında evlerin gerçek değerini yansıtmayan fiyatlar kullanılamayacak ve 1 TL gibi gerçeği yansıtmayan fiyatlara satışa çıkarılan ev ilanları yasaklanarak kaldırılacak.

Öte yandan Reklam Kurulu, 3 TL, 5 TL, 990 TL, 1.050 TL, 1.950 TL, 11 bin 111 TL, 22 bin 222 TL gibi çeşitli fiyatlarla ilanı veren emlak firmalarının da reklamlarını durdurdu. Kurul; 99 bin 999 TL, 100 bin TL, 111 bin 111 TL, 125 bin TL gibi fiyatlı ilanları da incelemeye alarak sıkı takibe başladı.