10 Dakikada Lavaştan Pizza - Pratik Yemekler - Türk Mutfağı

Özellikle çalışanlar ve pratik yemek yapmak isteyenler için kısa sürece hazırlanabilecek tarifler büyük önem yaşıyor. Biz de kısa sürede yapılan 'lavaştan pizza' tarifini ve ipucunu sizler için derledik. İşte detaylar... - Pratik yemekler - Türk Mutfağı...

10 Dakikada Lavaştan Pizza - Pratik Yemekler - Türk Mutfağı

Yoğun iş temposunda yemek yapmaya vakit bulamayanlar, misafirlerine kısa zamanda doyurucu bir lezzet sunmak isteyenler ya da mutfağa girdiğinde farklı bir tat arayanlar için bulunmaz bir tarif sunuyoruz. 10 dakika gibi kısa bir sürede lavaştan yapılan pizza hem göze hem mideye hitap ediyor.

İşte pratik lavaştan pizza tarifi:  

Malzemeler:

2 adet lavaş
100 gram füme et (hindi, tavuk veya dana eti tercih edebilirsiniz), dilimlenmiş
2 diş sarımsak, rendelenmiş veya ezilmiş
1/2 su bardağı domates püresi
1 su bardağı rendelenmiş dil peyniri veya kaşar peyniri
Sucuk (isteğe bağlı)
Tuz ve karabiber (isteğe bağlı)
Bir avuç taze roka yaprağı
Zeytinyağı

Yapılış:

Fırını önceden 180°C (350°F) dereceye ayarlayın ve ısıtın.
Bir parça füme etini, sarımsağı ve domates püresini blenderda çekin.
İsteğe bağlı olarak tuz ve karabiber ekleyerek sosu tatlandırabilirsiniz. 
Lavaşları temiz bir zemine serin. Yapılan sosu lavaşların her iki yüzüne de yayın.
Üzerine rendelenmiş dil peynirini veya dilimlenmiş kaşar peynirini eşit bir şekilde dağıtın. Yine isteğe bağlı olarak lavaşın üzerine farklı ürünler de serpiştirebilirsiniz. (Sucuk, salam, sosis)  
Lavaşları fırın tepsisine yerleştirin.
Hazırladığınız pizzaları önceden ısıttığınız fırına koyun. 4-5 dakika boyunca peynir eriyene ve hafifçe kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra üzerine taze roka yapraklarını serpiştirin.
Son dokunuş olarak, pizzaların üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. Bu, pizzanın lezzetini artıracak ve taze bir aroma katacaktır.
Fırında lavaş pizzanız artık servise hazır! Dilimleyerek sıcak bir şekilde servis yapabilirsiniz.