10 ilde okullar tatil edildi!
Türkiye'de pek çok ilde etkisini sürdüren kar yağışı sebebiyle bazı yerlerde eğitime ara verildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…
Tüm Türkiye’de yoğun kar yağışının etkisini sürdürmeye devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Giresun, Trabzon, Bartın, Ordu, Samsun, Van, Zonguldak, Rize, Artvin ve Sinop’ta bugün eğitime ara verildi. Yetkililer, vatandaşları olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaya çağırdı.
Türkiye genelinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları, birçok kentte yaşamı olumsuz etkiliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarıları doğrultusunda, yoğun kar, buzlanma ve don riski nedeniyle Giresun, Trabzon, Bartın, Ordu, Samsun, Van, Zonguldak, Rize, Artvin ve Sinop’ta bugün eğitime ara verildi.
Yetkililer, hava koşullarının özellikle ulaşımı aksattığını ve güvenlik riski oluşturduğunu belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Eğitim ara verilen iller
Giresun: Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelinde tüm eğitim kurumlarında eğitime 1 gün ara verildi. Kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ve gazi personel idari izinli sayılacak.
Trabzon: Yoğun kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle il genelinde eğitim durduruldu. Kamu kurumlarında görev yapan engelli, hamile çalışanlar ve çocuğu kreşe giden anneler idari izinli olacak.
Bartın: Kuvvetli buzlanma nedeniyle tüm resmi ve özel okullar 25 Şubat’ta tatil edildi. Engelli ve hamile kamu çalışanları ile çocuğu kreşe devam eden anneler de idari izinli sayılacak.
Ordu: Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelinde tüm eğitim kurumları için tatil kararı alındı. Kamu kurumlarında hamile ve engelli personel ile 0-6 yaş çocuğu olan anneler idari izinli kabul edilecek.
Samsun: Samsun’da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün daha ara verildi. Kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ve çocuğu kreşe veya anaokuluna giden personel idari izinli olacak.
Van: Kar yağışı, buzlanma ve sis nedeniyle il genelinde eğitim öğretime ara verildi. Kamu çalışanlarından hamileler, engelliler ve çocuğu kreşe giden kadınlar idari izinli olacak.
Zonguldak: Kar yağışı nedeniyle il genelinde tüm eğitim kurumlarında eğitime ara verildi. Engelli ve hamile kamu personeli ile 0-6 yaş çocuğu bulunan çalışanlar idari izinli sayılacak.
Rize: Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Rize’de de eğitime bir gün ara verildi. Kamu kurumlarında engelli, hamile ve bakmakla yükümlü olduğu engelli çocuğu bulunanlar ile çocuğu kreşe devam eden kadın personel idari izinli kabul edilecek.
Artvin: Hava koşullarının ağırlaşmasıyla birlikte, Artvin’de tüm eğitim kurumları için tatil kararı alındı. Kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile ve çocuğu kreşe devam eden personel idari izinli olacak.
Sinop: Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelinde eğitim öğretime 25 Şubat’ta ara verildi. Taşımalı eğitime de geçici olarak durdurma kararı alındı.
Yetkililer, hava koşullarını yakından takip ederek gelişmelere göre yeni tedbirlerin alınabileceğini duyurdu. Vatandaşlara özellikle buzlanma ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli olmaları çağrısı yapıldı.