10 Kasım Atatürk 'ü Anma Günü ve Haftası 'na doğru...

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, 10 Kasım Atatürk 'ü Anma Günü ve Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'ün kendisini milletine adamış bir lider olarak, milletle birlikte dünyada eşi benzeri görülmemiş bir zafere imza attığını söyledi.

10 Kasım Atatürk 'ü Anma Günü ve Haftası 'na doğru...

Atatürk 'n askeri dehası ve devlet adamlığı ile sadece Türkiye için değil, tüm dünya tarihi açısından önemli bir şahsiyet olduğunu belirten Günaydın, mesajında, "Aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin manevi varlıklarından güç alarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedeflere yürüyecek, Cumhuriyetimizi daha güçlü ve müreffeh hale getirmek için onun deyimiyle 'muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak ' hepimizin daha çok çalışması ve gayretiyle mümkün olacaktır." dedi.

"ATATÜRK KAHRAMAN BİR ASKER, BİR LİDER"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise mesajında, Atatürk 'ün dünyaya örnek bir lider olduğunu vurguladı. Büyükkılıç, “Yediden yetmişe bir mücadele veren yüce milletimizi, Kurtuluş Savaşı başta olmak üzere birçok zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizden aldığı güçle tüm dünyada örnek bir lider olarak gösterilmiştir. Atatürk’ün ‘Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır’ dediği gibi bizler de birlik ve beraberlik içinde istikbal yolunda yakılan bu meşaleyi yeni nesillere emanet etmek için mücadelemizi sürdürüyoruz.” diye konuştu.

"82. YILINDA SAYGIYLA ANIYORUZ"

Kurtuluşu Savaşı 'nın eşsiz komutanı, Türkiye Cumhuriyeti 'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'ü rahmet ve saygı ile andığını belirten Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu ise mesajında, Atatürk’ün emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti 'nin sonsuza dek yaşayacağı, Türk milletinin Cumhuriyeti sahiplendiği ve özüne işlediğini, hedeflenen değerlerin tek tek yerine getirildiğini kaydetti.

"SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUZ"

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Altı buçuk asır dünyaya hükmeden Osmanlı Devleti’nin son yıllarında içerisinde bulunan zor durumda Atatürk’ün önderliğinde milletimizin özverisi, gayreti ve azmiyle topyekün bir seferberlik gösterildi. Bu seferberlik, Türk milleti için yeni bir başlangıç oldu. Bu doğrultuda bizlerde ecdadımızdan miras aldığımız mukaddes değerlerimizi gelecek nesillerimize aktararak, Güçlü ve Büyük Türkiye’yi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için durmadan çalışmaya devam ediyoruz."

"20. YÜZYILIN EN BÜYÜK DEVLET ADAMI"

Mesajında, Atatürk’ün 20. yüzyılın en büyük devlet adamlarından birisi olduğunu belirten Başkan Yalçın ise, “O, bir askeri deha olmakla birlikte 20. yüzyılın en büyük devlet adamlarından birisidir. Kurtuluş savaşında askeri dehasını konuşturan Atatürk, sonrasında kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile de devlet adamlığını ve liderliğini ortaya koymuştur. O’nun kurduğu cumhuriyet, bugün dünyanın saygın devletleri arasındadır ve bu doğrultuda hedeflerine emin adımlarla ilerlemektedir.” dedi.

"TÜRK MİLLETİNE UYGARLIK YOLUNU AÇTI"

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci de mesajında, Mustafa Kemal Atatürk 'ün başlattığı kurtuluş mücadelesini zaferle sonuçlandırarak, Türk milletine uygarlık düzeyine yükselme yolunu açtığını ifade etti. Atatürk 'ün Cumhuriyet 'in ilk yıllarından itibaren çok sayıda sanayi hamlesini hayata geçirdiğini hatırlatan Büyüksimitci, "Bugün bize düşen, sanayimizi gelişmiş ülkeler sevisine çıkarmak ve gelecek nesillere refah düzeyi yüksek bir ülke bırakmaktır. Ülkemizin aydınlık geleceğine olan inancımız tamdır." dedi.

"HER ZAMAN ÖZLEMLE ANIYORUZ"

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy ise yayımladığı mesajda, Türk milletine özgür ve bağımsız bir millet olarak yaşama onuru kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'ün her zaman sevgi ve özlemle hatırlanacağını aktardı.

"GELECEĞE IŞIK TUTAN FİKİRLERİN SAHİBİ"

Atatürk 'ün vizyon sahibi liderliği ile geleceğe ışık tuttuğunu kaydeden Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamı da, “Aziz milletimizin, Anadolu topraklarından silinmek istenildiği bir dönemde başlattığı Kurtuluş Savaşı 'nı zaferle sonuçlandıran Atatürk, millet iradesine dayalı Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak, yepyeni bir çığır açmıştır. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün kurduğu Cumhuriyeti çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmakta kararlıyız." diye konuştu.

"10 KASIM ONUN FİKİRLERİNE YÖNELMEK İÇİN FIRSAT"

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ise, "Büyük liderler için kuşkusuz matem değil, fikirlerine sadakat gereklidir" fikrinden hareketle, 10 Kasım tarihini bir matem ve milli yas günü olarak kabul etmek yerine, fikirlerine yönelmek için verilmiş bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini ifade etti.

"ONUN GÖSTERDİĞİ HEDEFLERE DOĞRU YÜRÜYECEĞİZ"

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ise yayımladığı mesajda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'ün gerek fikirleri gerekse de gösterdiği hedefleri doğrultusunda bu milletin her zaman en önemli değerlerinden biri olacağını ifade etti.

"BÜYÜK KOMUTANI SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ"

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa da vefatının 82. yılında Kurtuluş Savaşı 'nın büyük komutanı ve Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'ün saygı, rahmet ve minnetle anıldığını kaydetti.

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, MHP İl Başkanı Serkan Tok, Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği Başkanı (KİGDER) Sema Karaoğlu, İYİ Parti Meclis Üyesi Kazım Yücel, Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Akif Aksoy da 10 Kasım Atatürk 'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.