100. YIL COŞKUSU

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Vali Gökmen Çiçek, 'Nerede bir ateş varsa Kayserili orada canını siper etmiştir' dedi.

100. YIL COŞKUSU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

30 Zafer Bayramı’nın 100. yılı tüm Türkiye’de coşkuyla kutlandı. Kayseri’de düzenlenen etkinlikler kapsamında da Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haldun Taşan Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kayseri Valiliği makamında Tebrikat Kabul töreni düzenlendi. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kutlama ve geçit töreni, programa katılanlara şölen havası yaşattı.

Program sonunda konuşan Vali Gökmen Çiçek Kayserililerin vatanın her karış toprağında büyük mücadeleler verdiğini kaydetti. Kayserililerin her durumda canının siper ettiğini dile getiren Çiçek, “Büyük bir gururla ve onurla 30 Ağustos Zafer’imizi hep beraber Kayseri'de kutluyoruz. Kayseri belki işgale uğramadı, belki düşman ayakları buraya gelmedi ama Kayserililer Sarıkamış'ta, Çanakkale'de ve Milli Mücadele'de her karış toprağında büyük bir mücadele verdi. Dolayısıyla Türkiye'nin hangi yerine giderseniz gidelim, Irak'ta, o dönemdeki Osmanlı'nın son dönemdeki bu tür savaşlarında Hicaz’a, Çanakkale'ye, Kafkasya’ya nereye gidersek gidelim bir Çanakkale'nin mezarına mutlaka bir şehidimizin oradaki anısına mutlaka ulaşırız. Buraya geldiğim günden beri özellikle milli mücadele bölümünde ve Çanakkale Savaşları'na giden Kayseri’den Sarıkamış'a giden askerlerle ilgili o dönemki araştırmalara baktığımızda gerçekten nerede bir yangın varsa nerede bir ateş varsa Kayserili o ateşi söndürmek, her yangını söndürmek için canını siper etmiş, cephelerden cephelere koşmuştur. Böyle bir şehirde, böyle milli bir şehirde 30 Ağustos'umuzu coşkuyla kutlamaktan çok mutluyum. İnşallah 30 Ağustos zaferimiz sadece Türkiye'de değil kazanıldığı dönemde diğer mazlum ve esaret altındaki milletlere de büyük bir ümit vermiş, onların da kurtuluş savaşlarına zemin hazırlamış. Bunu biliyoruz. Bugün de dün olduğu gibi bize tekrardan bugünlere düşmek güçlü, umut veriyor. Geleceğe daha güçlü bakmamızı sağlıyor.” dedi.

Milli Mücadele’de Kayseri’nin yerinin farklı olduğunu belirten Büyükkılıç, “Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, ecdadımızın, şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Elbette Kayseri’mizin Taş Mektep diye bilinen Kayseri Lisesi'nin 1922 yılında Sakarya Meydan Muharebesi'nden şehit olan yavrularımızın, o sene mezun veremeyen lisemizin evlatlarının şehadeti sebebiyle bugün buradayız. Bu açıdan değerli valimizin de vurguladığı gibi milli mücadelede Kayserimizin yeri her zaman farklı olmuştur. Ve tabii bu anlayış içerisinde Cumhuriyetimize, bayrağımıza, devletimize, milletimize, inancımıza sahip çıkmanın çok önemli olduğunu gençlerimize bildirmek istiyor, tekrar 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı tebrik ediyorum.” ifadelerini kullanırken Garnizon Komutanı Tuğgeneral Vedat Öncel ise, “30 Ağustos en büyük yere gelmenizde en büyük etkisi olan Türk milletinin Anadolu'yu diğer milletlere de bu topraklarda gözü olan milletlere de en büyük dersleri veren büyük bir zafer oldu. 100. yılımızı çok büyük bir coşkuyla burada bizimle kutlayan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

>>Selma Kan

100. YIL COŞKUSU
100. YIL COŞKUSU
100. YIL COŞKUSU
100. YIL COŞKUSU
100. YIL COŞKUSU
100. YIL COŞKUSU
100. YIL COŞKUSU
100. YIL COŞKUSU
100. YIL COŞKUSU
100. YIL COŞKUSU
100. YIL COŞKUSU
100. YIL COŞKUSU
100. YIL COŞKUSU
100. YIL COŞKUSU
100. YIL COŞKUSU
100. YIL COŞKUSU
100. YIL COŞKUSU
100. YIL COŞKUSU
100. YIL COŞKUSU