11. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?
Ramazan ayı geldiğinde herkesi iftar menüsü hazırlama telaşı sararken, akşama ne pişirsem en çok sorulan sorulardan biri oluyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak sizlere 30 gün boyunca iftar menüsü önerisi ile geleceğiz. Bizi takip etmeyi unutmayın. 11. Gün iftar menüsünün detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Ramazanın 11. Gününde iftar menünüz belli mi? Ramazan ayında ailesiyle güzel bir iftar hazırlığında olanlar ‘bugün ne pişirsem?’ diye araştırmalar yapıyor.
Ramazanın ayının ilk haftasının rehavetinin geçmesi üzerine, iftar menüsü hazırlama yoğunlukları da başladı. Ramazan ayının ilk günleri heyecanı ile tatlısından çorbasına kadar bir menü hazırlanır. Bizde sizler için 11. Gün İftar menüsünü hazırladık.
11. Gün İftar menüsü;
Kekikli Patates Çorbası
Ankara Tava
Salata
Baharatlı Kayısı Hoşafı
Kadayıflı Revani Tatlısı
Kekikli Patates Çorbası; Türk mutfağının en sevilen çorbalarından biri olan mercimek çorbasına kekik ilave ederek tatlandırıyoruz.
Malzemeler;
4 patates
15 gram tereyağı veya margarin
1 soğan ve havuç
1,5 litre sıcak su
Yarım çay bardağı krema
1 çay kaşığı toz şeker, muskat, zerdeçal
Karabiber, tuz, taze kekik
Hazırlanışı;
Soğan ve patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayalım. Yağı eritip soğan, patates ve iri doğranmış havucu 3 dakika kavuralım. Üzerine sıcak su ekleyip kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Blenderdan geçirerek pürüzsüz hale getirelim. Çorbayı bir taşım kaynatıp içine krema, şeker, tuz, muskat, karabiber, zerdeçal ekleyip karıştıralım. Taze kekik ile süsleyerek sıcak servis yapabilirsiniz…
Ankara Tava; Eski zamanlarda hıdırellez, düğün, mesire gibi özel kutlamalarda sunulan bu yemek, zaman içerisinde Ankara ile bütünleşmiştir. Hıdırelleze özel bu akşam iftar sofralarını 'Ankara Tava' süsleyecek.
Malzemeler;
350 gram parça et
1 soğan
2 orta boy domates, sivri biber ve kırmızı biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Ayçiçeği yağı
1 kase arpa şehriye
Sıcak su
Tuz
Hazırlanışı;
Öncelikle tavanın içerisine sıvı yağ ve şehriyeleri ekleyerek kavuralım. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip yumuşayana kadar kısık ateşte pişirelim. Tuz ve baharatlar ile tatlandıralım. Orta büyüklükte parçalar şeklinde doğranmış eti, başka bir tencereye alıp biraz yağ ilavesiyle soteleyelim. İnce doğranmış soğanı da üzerine ekleyerek, sotelemeye devam edelim. Etin büyüklüğüne göre kesilmiş biberleri de sotenin içerisine ekleyelim. Domatesi de ilave ederek pişirmeye devam edelim. Domates salçası ve tuzu ekleyip malzeme yumuşayana kadar pişirip, tuzla tatlandıralım. Önceden kavurduğumuz arpa şehriyeyi servis tabağına alıp ve üzerine eti ekleyerek sunuma hazırlayalım.
Salata; İftar sofranızı renklendirecek, yemeklerin yanında hafif bir mola oluşturacak salatalar, beslenme uzmanları tarafından da öneriliyor.
Baharatlı Kayısı Hoşafı; İftar ziyafetine soğuk bir mola... Menünün yanında bu tatlı-acı tarif sizi biraz dinlendirecek.
Malzemeler;
20 adet kuru kayısı
1 su bardağı toz şeker
10 bardak su
1 adet limon (Kabuğuyla birlikte dilimlenmiş)
3 adet karanfil
1 adet tarçın çubuğu
2 adet yenibahar tohumu
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
Hazırlanışı;
Suyu, şekeri ve baharatları şeker eriyinceye kadar orta ateşte kaynatın. Meyveleri ve limon dilimlerini ekleyin, 5 dakika daha kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın. Sıcakken, önceden sterilize ettiğiniz kavanozlara doldurabilir, Ramazan ayı boyunca istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.
Kadayıflı Revani Tatlısı; Evinizde pratik ve lezzetli ama farklı bir şerbetli tatlı yapmak istiyorsanız, Türk Mutfağının meşhur lezzetlerinden kadayıflı revani tatlısı tam size göre.
Kadayıflı Revani Tatlısının Tarifi İçin TIKLAYINIZ...
İftar vaktinde sevdiklerinizle bir araya gelerek, bu enfes yemekleri paylaşmanın keyfini çıkarın. Şimdiden hayırlı iftarlar…