11 İl arasında Kayseri: Deprem tahliye planı açıklandı!

İstanbul'da beklenen büyük deprem için tahliye planı açıklandı. 11 il arasında Kayseri'de yer alıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

11 İl arasında Kayseri: Deprem tahliye planı açıklandı!

İstanbul'da beklenen 7.4 ve üzeri muhtemel büyüklüğündeki deprem için tahliye planı açıklandı. Bu plan, deprem sonrası müdahale ve tahliyeyi içeriyor ve 11 il arasında Kayseri'nin de yer aldığı duyuruldu.

Jeoloji mühendisi Adnan Evsen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Kayserili belediyelere seslendi.

Evsen, 'Kayseri Belediyeleri hem kendi şehirlerinin deprem dirençli şehir haline getirilmesini hem de İstanbul'dan tahliye edilebilecek nüfus için hazırlık yapmalıdır.' dedi.

Planda hava, kara ve deniz yolu ile tahliye yapılacağı kayıt altına alındığını belirten Evsen, Bu tür planlamaların mutlak doğru olduğunu ancak, 20 milyonluk şehirde herhangi bir kriz olmadan da yolların tıkanıyor olması deprem sonrasında tıkanacağının kanıtı olduğunu ve kara yolu tahliye planının çalışmayabileceğini belirtti.

Maddeleri bir bir sıralayan Evsen, şöyle devam etti: '6 Şubat depremlerindeki Hatay ili gibi İstanbul hava alanlarına giden yollarda tıkanırsa veya depremden zarar görürse havayolu tahliyesi de gerçekleşmeyebilir. Denizyolu tahliyesi için tusunami riski göz ardı edilmemelidir.

Beklenen İstanbul depremi için açıklanan plan deprem sonrası alınacak tedbirler arasındadır. Halbuki deprem öncesi çalışmalar biz mühendisler için çok daha fazla can kurtarır önemdedir. Deprem öncesi dirençli konut edindirme devlet eliyle zorunlu ve destekli hale getirlmelidir.

Bu yapılan planın çalışmaması, tıkanması veya depremden zarar görmesi halinde B, C, D ve E planları gibi alternatif planlar oluşturmalıyız.'