1200 mantıyla 100. yıl!
Kayseri'de Kadim Kadınlar Kooperatifi'nin Cumhuriyetin 100. Yılına özel 1200 mantıyla hazırladığı tepsi mantısı, gastronomi günlerinde dikkat çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…
Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde düzenlenen Gastronomi Günleri başladı. Bu etkinlikte stant açan Kadim Kadınlar Kooperatifi, 100. yıl kutlamalarına özel olarak 1200 mantıyla hazırladığı tepsi mantısı büyük ilgi gördü. Kooperatif Başkanı Tansel Redifoğlu, tepsi mantısının camla kaplatılarak sehpa haline getirileceğini söyledi.
Bir yıldır kooperatifin faaliyette olduğunu belirten Redifoğlu, "Kayseri mantısı, tepsi mantısı, yağ mantısı kısacası mantı üzerine olan her şeyi yapıyoruz. Ayrıca isteğe bağlı olarak makarna, erişte, çorba gibi ürünler de üretiyoruz." dedi.
Emekli öğretmen Redifoğlu, çalıştığı yıllarda mağdur durumdaki velilerin kendisinden talepte bulunduklarını, yaprak sarma, mantı poğaça gibi ürünler yaparak satış gerçekleştirmek istediklerini anlattı.
Redifoğlu, "Biz de elimizden geldiğince mağdur insanlara yardımcı olmak için eşimize dostumuza ailemize yaptırıyorduk. Emekli olduktan sonra bu kooperatifçilik daha hızlı bir şekilde ilerleyince dediler ki 'Hocam bir elimizden tut, biz de kooperatifleşelim.' İşte böylece kadınlarla bu kooperatifi kurduk." diye konuştu.
Gazze’ye bağışlanacak
Gastronomi Günleri etkinliğinin, Cumhuriyet'in 100. yılına denk gelmesinin ayrı bir önemi olduğuna değinen Redifoğlu, ayrıca Gazze'de yaşanan büyük felakete de dikkat çekti. Stantlarında sattıkları mantılardan elde ettikleri geliri Gazze'ye bağışlayacaklarını belirtti. Redifoğlu, ayrıca ünlü şefleri stantlarını ziyaret etmeye davet etti.
Kadim Kadınlar Kooperatifi, sürekli bir gelir kaynağı oluşturarak istihdam sağlamayı hedefliyor. Redifoğlu, "Bir küçük çocuğa bir kere yardım yapmak yerine annenin ailesinin elinden tutup aileye destek olmak istiyoruz. Amacımız bu." dedi.