122 taşkın tesisi ile 8 bin hektar alan korundu

Kayseri'de 122 taşkın tesisi ile toplam 8 bin 608 hektar alanın korunduğu ortaya çıktı.

122 taşkın tesisi ile 8 bin hektar alan korundu

Devlet Su İşleri'nden (DSİ) elde edilen bilgilerde, işletmedeki taşkın koruma, erozyon ve rusubat kontrol tesislerinde Kayseri'nin toplam 8 bin 608 hektar alanın taşkın, erozyon ve rusubattan korunduğu paylaşılırken, bu yerleşim yerleri arasında merkez, Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, İncesu, Hacılar, Kocasinan, Özvatan, Pınarbaşı, Sarız, Sarıoğlan, Tomarza, Yahyalı ve Yeşilhisar olmak üzere hemen her ilçenin bulunduğu kayıtlara geçti.

EN YÜKSEK ALAN KARASAZ'DA KORUNDU

DSİ tarafından paylaşılan bilgilere göre, Kayseri'de taşkın, erozyon ve rusubat önleme alanları içerisinde en yüksek miktarda alanın merkezdeki 'Karasaz Kurutması' olduğu öğrenildi. Buna göre Karasaz kurutmasında toplam 3000 hektar alanın bu tehditlerden arındırıldığı tespit edilirken, Kayseri'de ölçülebilen verilere göre en az korunan alanın ise toplam 1 hektar alan ile Bünyan Yenice Mahallesi'nde yer aldığı onu ise sırası ile Sarız ilçe merkezi ve merkezdeki Kuruköprü Gobi Deresi takip etti.

102 MESKUN MAHAL KORUNDU

Verilen taşkın, erozyon ve rusubat bilgilerinde Kayseri'de toplam 102 meskun mahalin de korunduğu bilgisine ulaşıldı. Bu meskun mahallerin kimisi ilçe, kimisi köy, kimisi belde, kimisi mahalle, kimisi de ev olmak üzere bir çok yerleşim yerinin taşkın, erozyon ile rusubat tehditlerinden korunduğu öğrenildi. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ