14 ŞEHİT İÇİN 14 DERSLİKLİ OKUL

Kayseri'de 17 Aralık'ta düzenlenen bombalı terör saldırısında şehit olan 14 asker için okul yaptırılacak.

14 ŞEHİT İÇİN 14 DERSLİKLİ OKUL

Kayseri 1. Komando Tugayı’nda görev yaparken, 17 Aralık’ta terör örgütü PKK tarafından düzenlenen canlı bomba saldırısı ile şehit düşen 14 askerin anısını yaşatmak için Kayseri’de 14 derslikli bir okul yaptırılacak.

Saldırının düzenlendiği Erciyes Üniversitesi ana giriş kapısının yanında bulunan otobüs durağına Türk bayrakları asılırken, vatandaşlar halen bu bölgeye gelip şehitler için dua ediyor. Saldırının yapıldığı kavşağa, şehitler anıtı yapılması için vatandaşlar istekte bulunurken, şehitlerin anısını yaşatacak önemli bir adım eğitimciler tarafından atılıyor.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, şehitler anasına Kayseri’de bir ilköğretim okulu yaptırmak için karar aldıklarını ve bu fikri diğer sendikalarla paylaştıklarını belirterek, “Diğer sendikalarımız da bu fikrimize çok sıcak baktılar. Bütün sendikalarımız bir araya gelerek, eğitimciler arasında bir kampanya başlatmayı planlıyoruz. Kampanyaya öğretmenlerimizin yanı sıra öğrencilerimiz de istemeleri halinde dahil olabilecekler.”dedi.

Okul için Kayseri Valiliği ile protokol yapacaklarını belirten Kalkan, “okulun 14 derslikli yapılmasını kararlaştırdık. Her bir derslik hain terör saldırısında şehit düşen bir askerimizin adını taşıyacak. Bu hain saldırılara karşı bir nebze de olsun duruşumuzu göstermek, şehitlerimizin adını yaşatmak istiyoruz. Onlara layık nesiller yetiştirmek boynumuzun borcudur” diye konuştu.

HABER: MEHMET SERBEZ