15 Ağustos: Tarihte bugün ne oldu?
Tarihin her anı, dünyanın dört bir yanında önemli olayların ve dönüm noktalarının yaşandığı anılardır. Tarihte bugün ne oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...
Bugün de tarih sahnesinde önemli olaylara şahitlik ettiğimiz günlerden biri. Bugünde neler olduğunu Kayseri Anadolu Haber olarak derlerdik...
15 Ağustos 2012
Türk tiyatro ve sinema sanatçısı Müşfik Kenter, bugün hayatını kaybetti
Müşfik Galip Kenter, Türk tiyatro oyuncusu. Ablası Yıldız Kenter'le birlikte Kent Oyuncuları'nın kurucularındandır.
15 Ağustos 2001
Türk müzisyen Yavuz Çetin, bugün hayatını kaybetti
Yavuz Hilmi Çetin, Türk müzisyen ve gitaristtir. Müzik hayatı boyunca 2 adet albüm çıkarmıştır. 2001 yılında intihar etmiştir.
15 Ağustos 1996
Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel kumarhane yasağı yasasını onayladı
Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, kumarhanelerin 6 ay sonra kapamasını öngören yasayı onayladı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Demirel'in ‘bazı hukuki mülahazalarla birlikte' tekrar görüşülmek üzere TBMM'ye gönderdiği kanunu, ‘Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde aynen kabul olunduğundan, Anayasa'nın 89. maddesi'ne göre onayladığı bildirildi.
15 Ağustos 1960
Zürih ve Londra Anlaşmaları uyarınca Kıbrıs Cumhuriyeti ilan edildi
Zürih ve Londra Antlaşması, 11 Şubat 1959 tarihinde Birleşik Krallık, Türkiye ve Yunanistan devletleri ile Kıbrıs'taki Rum ve Türk toplumları arasında imzalanan, bağımsız bir devlet olarak Kıbrıs halklarının durumunu belirleyen ve Kıbrıs Cumhuriyeti anayasasını onaylayan antlaşmadır.
15 Ağustos 1951
Bakanlar Kurulu, Nazım Hikmet'i vatandaşlıktan çıkardı
Nâzım Hikmet, 12 yıllık esaretten sonra 1950'de genel afla cezaevinden tahliye olduktan sonra askerlik görevini yapmayı kabul etmeyerek Sovyetler Birliği'ne kaçtı. Bunun üzerine de 1951'de bakanlar kurulu kararıyla Türkiye vatandaşlığından çıkarıldı.
15 Ağustos 1948
Ankara'da Milli Kütüphane açıldı
Günümüzde Kültür ve Turizm Bakanlığının Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyetini sürdürür. Milli bir hafıza, millî bir arşiv, müze ve araştırma merkezi niteliğinde bir kuruluştur. Çankaya ilçe sınırları içerisindeki Bahçelievler semtinde bulunmaktadır.
15 Ağustos 1935
Adolf Hitler, Alman-Yahudi evliliklerini yasakladı
Nürnberg Yasaları, 15 Eylül 1935'te Nürnberg'de yıllık Nazi Partisi toplantısında kararlaştırılan Nazi Almanyası'nda antisemitik yasalardı. Yasalar, Alman ve Yahudi insanlarını sınıflandırdı. Bu kanuna göre, ari ırktan olmayanlar alt sınıf insanlardır ve ari ırkına ait insanlar ile evlenmeleri yasaklanmıştır.
15 Ağustos 1461
II. Mehmet Trabzon'u aldı. Böylece Trabzon Rum İmparatorluğu'na son verildi
Trabzon'un Fethi veya Trabzon Kuşatması, Osmanlı İmparatorluğu'nun, Trabzon İmparatorluğu başkenti Trabzon'u 15 Ağustos 1461 günü başarı ile sonuçlanan kuşatmasıdır. Kuşatma, Osmanlının eş güdümlü ama bağımsız manevralar yapan büyük bir ordu ve donanmanın uzun bir seferinin doruk noktasıydı.