15 dakikada pratik tatlı tarifi - Saray Helvası - Türk mutfağı

Evde pratik bir şekilde saray helvası tarifi ile karşınızdayız. Hem pratik, hem de ekonomik saray helvası tarifine ne dersiniz? Mutlaka denemeniz gereken evde kolayca saray helvası hazırlamanın püf noktaları için hazır mıyız? Ayrıntılar Haberimizde…

15 dakikada pratik tatlı tarifi - Saray Helvası - Türk mutfağı

Gastronomi dünyasının sevilen tatlılarından biri olan Saray Helvası, geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir.

Son yıllarda, tüketicilerin doğal ve geleneksel lezzetlere olan ilgisinin artmasıyla birlikte, Saray Helvası tekrar popülerlik kazandı.

Saray Helvası, geleneksel olarak un, tereyağı, pudra şekeri,gibi malzemeler kullanılarak hazırlanan bir Türk tatlısıdır.

15 dakikada pratik tatlı tarifi - Saray Helvası - Türk mutfağı

Yumuşak kıvamı, hoş kokusu ve hafif tadı ile özellikle özel günlerde ve kutlamalarda sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alyor. 

Türk mutfağının zengin tatlı kültürü içinde önemli bir yere sahip olan Saray Helvası, restoranların menülerinde ve pastanelerin vitrinlerinde sıkça yer alıyor.

Peki bu tatlıyı evde 15 dakikada hazırlamaya ne dersiniz?

Saray helvası tatlı tarifi için malzemeler çok basit

2 su bardağı un ( bardak ölçüsü 250 ml)
125 gram tereyağı veya margarin ( eritilmiş)
4 yemek kaşığı (tepeleme) pudra şekeri
1/2 paket vanilin

Üzeri için

1 paket çikolata
1 tatlı kaşığı toz Antep fıstığı

Saray helvası püf noktaları

Unu kavururken sürekli karıştırılmalı veyanmamasına dikkat edilmelidir.

Borcama döküp iyice sıkıştırdığınız helvayı sıcağı ile dilimlemeniz gerekiyor.

Helvanızı yaklaşık 2 saat boyunca buzdolabında dinlendirirseniz hem malzemelerin birbiri ile özleşmesini hem de dilimlerin borcamdan şekli bozulmadan çıkmasını sağlayabilirsiniz.

15 dakikada pratik saray helvası yapılışı

- Unu geniş bir tavaya alıp kısık ateşte 15 dakikada  kavurun. Sonra ocağın altı kapatıp tereyağını ekleyin. İyice karıştırın. Tereyağı yerine margarin kullanılabilir ama ben sağlık açısından tavsiye etmiyorum.

- Pudra şekeri ve vanilin ilave edilip ocağın altı kısık ateşte açılır. Tamamen özdeşleşene kadar karıştırılır. Devamında Kıyır kıyır bir kıvam alıyor. Kaşıkla bastırdığınızda şekil alıyorsa olmuş demektir.

- Küçük boy bir borcama pişirme kağıdı yerleştirn ve helvayı borcama aktarın ardından kaşıkla üzerine bastırarak düzleştirin. Kolayca şekil alacaktır. Tırtıksız bir bıçakla istediğiniz gibi dilimleyebilirsiniz.

- 1 buçuk 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra 10-15 dakika oda sıcaklığında bekletin. Sonra servis yapın.

Arzuya göre çikolata sosuyla veya farklı soslar ile sıcak havalarda yanında dondurma ile servis edebilirsiniz. 

   Fakat bu tarifte sınır yok! Başka bir lezzet turunda görüşmek dileğiyle.