150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuruları başladı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuruları başladı mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuruları başladı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi için çiftler araştırmalara başladı. Peki başvurular ne zaman? 

150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuruları başladı mı?

Nikâh masasına oturmaya hazırlanan çiftler evlilik kredisi ile ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Çiftler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu ‘150 bin TL faizsiz evlilik kredisi nasıl alınır, kredi kimlere verilecek?, evlilik kredisi şartları belli oldu mu?’ sorularına yanıt arıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunmuş, dünya evine girecek çiftlere müjdeyi vermişti. Erdoğan evlilik kredisini yakın takibe aldıklarını belirterek, bu projeyi hayata geçirmekte kararlı olduklarını kaydetmişti.

150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuruları başladı mı?

Erdoğan, Aile ve Gençlik Bankasına dair kanun teklifini Meclis’e sunacaklarını, bu bankanın gelirleri tesis edilene kadar yalnızca deprem bölgesindeki yeni evlenen çiftlere faizsiz kredi verileceğini söyledi. 

Uygulama kapsamında Aile ve Gençlik Bankası'ndan geri ödemesiz yeni çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verilecek. 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay vadeli 150 bin lira devlet destekli evlilik kredisi sağlanacak.

Evlilik kredisi başvuruları henüz başlamadı. Projenin tamamlanmasının ardından detaylar netleşecek. Başvurular ise bankalar aracılığıyla yapılacak. Konuyla ilgili detayların önümüzdeki günlerde belli olacağı tahmin ediliyor.