19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlandı

19 Ekim muhtarlar günü Cumhuriyet Meydanı'nda kutlandı. detaylar Kayseri Anadolu haberin Kayseri haberlerinde...

19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi.

Muhtarlar tarafından Atatürk anıtına Çelenk bırakılmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.

Törende konuşma yapan Barboros Mahallesi muhtarı Levent Karakaya bugünün muhtarlar günü olarak kutlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. 

19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlandı

Karakaya, "Muhtarlık toplumumuzun tarihsel ve geleneksel yeteneklerinini içeren, öz kültüründen doğan bir kurumdur." dedi. 

Muhtarlığın aynı zamanda söz sahibi, seçilmiş ve ihtiyar anlamı taşıdığını belirten Karakaya, siyasi partilerin demokrasinin nasıl vazgeçilmez unsurları ise muhtarların da demokrasinin temel taşı olduğunu söyledi.

19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlandı

Karakaya, şöyle devam etti: "Muhtarlık müessesesi 190 yıllık tarihe sahip ülkemizin en köklü kurumlarındandır. Yerel sorunların ilgili kuruluşlara iletilmesinde köprü görevi kurmaktadır. Muhtarlık Osmanlı'dan günümüze kadar gelmiş kurumdur. Muhtarlık müessesi gelinen noktada daha önemli bir hale gelmesinde biz muhtarlara çok görev düşmektedir. "

Karakaya mahalle muhtarlarının yetkilerinin genişletilmesi ve özellikle kendi mahalleleriyle ilgili ihtisas komisyonlarında imar ve bayındırlık, çevre ve sağlık, plan ve bütçe, eğitim ve kültür, gençlik ve spor meclislerinde toplantılarda mahallelere ilişkin görüş ve yaklaşımlarının iletilebilmesi gerektiğine vurgu yaptı.