20 Temmuz: Tarihte bugün ne oldu?
20 Temmuz'da Şoför Nebahat hayatını kaybederken bu günde 2016 yılında da ohal ilan edilmişti. Peki tarihte bugün başka hangi gelişmeler yaşandı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haberlerinde…
20 Temmuz'da Şoför Nebahat hayatını kaybederken bu günde 2016 yılında da Cumhurbaşkanı Erdoğan, olağanüstü hal ilan edildiğini açıklamıştı.
Geçmiş yıllarda 20 Temmuz tarihinde ne olduğunu Kayseri Anadolu Haber ailesi olarak sizler için derledik.
20 Temmuz 2017
Şoför Nebahat hayatını kaybetti.
Türk sinemasında "Şoför Nebahat" karakteriyle ünlenen sinema ve tiyatro oyuncusu Sezer Sezin 88 yaşında vefat etti. 1960 yılında Metin Erksan'ın yönettiği Şoför Nebahat filminde canlandırdığı erkeksi karakter onunla özdeşleştiği için kendisine Sezer Sezin yerine "Şoför Nebahat" dendi. Bir röportajında "Şoför Nebahat" tiplemesinin Attila İlhan'a ait olduğunu söylemişti.
20 Temmuz 2016
Milli Savunma Bakanlığı tüm askeri hakimler hakkında soruşturma başlattı.
Milli Savunma Bakanlığı, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından askeri hakimler hakkında soruşturma başlattı. Bu kapsamda askeri yargıda görevli 262 askeri hakim ve savcının görevden uzaklaştırıldı.
20 Temmuz 2016
3 ay süreyle OHAL ilan edildi
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) ve Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, Erdoğan açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 15 Temmuz hain darbe girişimi nedeniyle 3 aylık olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.
20 Temmuz 2015
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamada 34 kişi hayatını kaybetti.
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde saat 12.00 sularında patlama meydana geldi. Saldırıda, saldırgan dahil 34 kişi öldü, 100'den fazla kişi yaralandı. Saldırıyı IŞİD üstlendi. Canlı bombanın da IŞİD ile ilişkisi olan Dokumacılar grubu mensubu Şeyh Abdurrahman Alagöz olduğu belirlendi.
20 Temmuz 2012
İstanbul’daki at yarışlarında Jokey Halis Karataş 7 koşuyu da kazanarak tarihe geçti.
İstanbul’daki at yarışlarında Jokey Halis Karataş 7 koşuyu da kazanarak tarihe geçti. Halis Karataş ve atının anısına “Bizim için Şampiyon” konulu sinema filmi çekildi. Efsane yarış atı Bold Pilot sayesinde bir araya gelen Halis Karataş ve eşi Begüm Atman arasındaki büyük aşk işlendi. Karataş ve atının 1996 yılı Gazi Koşusu’ndaki 2 dakika 26 saniye 26 saliselik rekoru hala geçilemedi.
20 Temmuz 2009
2. Ergenekon Davası başladı.
Adı örgüt yöneticileri arasında geçen ve hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 129 ile 219 yıl arasında hapis cezası istenen tutuksuz sanık emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un da bu duruşmada hazır bulunacağı öğrenildi. 25 Mart 2009 tarihinde açılan dava kapsamında, 18'i tutuklu, 36'sı tutuksuz, biri hakkında da yakalama kararı bulunan 56 sanık yargılanacak.
20 Temmuz 2007
Satürn’ün 60. uydusu keşfedildi.
Avrupa Uzay Kurumu (ESA), Londra Üniversitesi’nden Carl Murray başkanlığındaki ekibin NASA’nın Cassini uzay aracı tarafından çekilen görüntüleri incelerken “Frank”ı keşfettiğini bildirdi.
20 Temmuz 2005
Londra'daki bombalı saldırılarda ölen Gamze Günoral toprağa verildi.
Gamze Günoral, İngilizce öğrenmek için gittiği Londra'da El Kaide'nin gerçekleştirdiği bombalı intihar saldırıları sırasında hayatını kaybetti. 25 yaşındaki Türk öğrenci Gamze Günoral'ın cenazesi Türkiye'ye getirildi. Kızının tabutuna sarılan babanın gözyaşları sel oldu.
20 Temmuz 1976
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 2. yıldönümü Kıbrıs Türk Devleti'nde "Barış ve Özgürlük Bayramı" olarak kutlandı.
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 20 Temmuz 1974 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen Kıbrıs Harekatı anısına her yıl kutlanan resmi bayramlardan biridir. Ulusal bir bayram olarak kutlanan 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı, her yıl resmi törenlerle kutlanır.
20 Temmuz 1974
Türkiye Kıbrıs Harekatı’na Başladı.
Kıbrıs Harekatı, 20 Temmuz 1974'te dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in liderliğinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kıbrıs'ta başlattığı harekattır. Harekatın ilk ayağı Yunanistan hükümetinin desteğiyle gerçekleştirilen 15 Temmuz 1974 darbesinin ardından düzenlendi. 14 Ağustos günü başlatılan ikinci harekatla Kuzey Lefkoşa da dahil olmak üzere adanın yüzde 37'sinin Türk kontrolüne geçmesiyle sonuçlandı.