20 yıllık işgal son buldu

MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

20 yıllık işgal son buldu

Başkan Ahmet Taş, ABD’nin Afganistan’ı 20 yıldır işgal ettiğini ve Taliban ile yapılan anlaşma gereği 1 Eylül 2021 tarihinde itibaren işgale son verip ülkeden çekildiğini hatırlattı.

ABD’nin 2001’de New York'taki ikiz kulelere yapılan uçak saldırısının sorumlusu olarak El Kaide ve Taliban örgütlerini tuttuğunu, buna dayanarak da ABD’nin 20 yıldır Afganistan’ı işgal ettiğini dile getiren Ahmet Taş, ülkede binlerce insanın ABD tarafından katledildiğini ve geride  kan, gözyaşı, yıkım, açlık, sefalet ve kardeş kavgası bıraktığını söyledi.

Taş, “Mazlumder Kayseri Şubesi olarak! Afganistan'da son saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, insanlık dışı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. ABD'nin 20 yıl boyunca Afganistan'da yaptığı katliamların uluslararası insan hakları mahkemeleri tarafından soruşturulmasını talep ediyoruz. ABD işgali altında kan ve gözyaşına mahkum edilen bu ülkede bir an önce insan haklarını öne alan tüm kesimlerin temsil edildiği, insanlara insanca yaşama güvencesi veren bir yönetimin oluşması için insanlığını kaybetmemiş devlet yetkililerini ve sivil kurumları göreve davet ediyoruz” diye konuştu.

Başkan Taş açıklamasında Yemen’de devam eden olaylara da değindi. İran destekli Husiler ve Arap koalisyonu destekli güçler arasında kardeş kavgası yaşandığını söyleyen Taş, çatışmaların bir an önce sona erdirilmesi çağrısında bulundu.

Tarık Sena Kösedağ