2018 yılında kapanan Kayseri Erciyesspor, o listede ilk sırada yer aldı!

Yıllar önce Kayseri'nin iki profesyonel futbol takımından biri olan ve 2018 yılında amatöre düştükten sonra kapısına kilit vurulan Kayseri Erciyesspor, faaliyet göstermemesine rağmen o listede ilk sırada yer aldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

2018 yılında kapanan Kayseri Erciyesspor, o listede ilk sırada yer aldı!

Kayseri Erciyesspor, 2018 yılında kapanmasına rağmen 1. Lig’de en fazla puan toplayan takım unvanıyla ilk sırada yer aldı. Detaylar haberimizde…!

Kayseri Erciyesspor, 2004 yılında müthiş mücadele sonucu Süper Lig’de mücadele etme hakkı elde etmiş ve sonrasında Kayserispor isminin Süper Lig’de anılması için karşılıklı isim değişikliği konusunda anlaşmaya varmıştı. 

Önce 2. Lig’de mücadele veren Kayserispor Genel Kurul'a giderek isminin Kayseri Erciyesspor olması kararı almıştı. Daha sonra Süper Lig'e çıkma hakkı elde eden Kayseri Erciyesspor genel kurul yaptı ve ismini Kayserispor olarak değiştirmişti. 

1. Lig’de En Fazla Puan Toplayan Takım Oldu

Motto Futbol sayfasının haberine göre, Kayseri Erciyesspor, 1. Lig’de en fazla puan toplayan takımlar listesinin zirvesinde yer aldı. Geçirdiği 35 sezonda 1819 puan toplayarak bu ligde en fazla puan toplayan ekip oldu. Kulüp kapansa bile listede ilk sırada yer alması dikkat çekti.

1. Lig’de en fazla puan toplayan takımlar listesi şu şekilde oluştu;

2018 yılında kapanan Kayseri Erciyesspor, o listede ilk sırada yer aldı!