2024 YKS Sonuçları Açıklandı

Türkiye genelinde milyonlarca öğrencinin merakla beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2024 sonuçları açıklandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

2024 YKS Sonuçları Açıklandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), sınav sonuçlarını resmi internet sitesinde erişime açtı.

Sonuçların açıklanması sonrası ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 2024-YKS sonuçlarıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Sonuçların açıklanmasıyla dereceye giren adayların da belirlendiğini ifade eden Ersoy, bu başarıya büyük sabır ve gayretle ulaşan adayları tebrik etti. Ayrıca, bu başarıların tek başına elde edilemeyeceğini vurguladı ve şunları söyledi:

'Şampiyonlarımıza en büyük desteği veren anne ve babalarımıza, onları bu süreçte yalnız bırakmayan ve eğitim hayatları boyunca yol gösteren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Adaylarımıza başarılarının devamını diliyorum. İnanıyorum ki, eğitim süreçlerini en güzel şekilde tamamlayacaklar ve ülkemizin 'Yeniden büyük Türkiye' ve 'Yeni bir dünya' ideallerine katkıda bulunacaklar.'

Ersoy, sınavda birincilik elde eden adayları da açıkladı:

'Temel Yeterlilik Testi (TYT) birincimiz Süleyman Mete Genç, Özel Mersin Elit Koleji Fen Lisesi-Mersin; Alan Yeterlilik Testleri (AYT) eşit ağırlık birincisi Berra Kuruş, Galatasaray Üniversitesi Galatasaray Lisesi-İstanbul; sayısal birincisi Arda Taşdemir, Cemil Meriç Fen Lisesi-Elazığ; sözel birincisi Fatih Emre Düzcan, Özel Rize Bahçeşehir Koleji Anadolu Lisesi-Rize. Yabancı Dil Testi (YDT) birincileri ise Almanca Sevgi Kırmızıbekmez, Kabataş Erkek Lisesi-İstanbul; Arapça Yusuf Salih Orhan, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi-İstanbul; Fransızca Yunus Emre Aydoğan, Çapa Fen Lisesi-İstanbul; İngilizce Mehmet Alp Güneş, İstanbul Atatürk Fen Lisesi-İstanbul; Rusça Safiye Yaşar, Ayrancı Anadolu Lisesi-Ankara.'

Ersoy, sonuçlarını öğrenen adaylardan internet sitesine tekrar tekrar girmemelerini ve aşırı yük oluşturulmamasını istedi.

YKS sonuçlarının hayırlı olmasını dileyen Ersoy, ÖSYM'nin tercih takviminin henüz belli olmadığını belirtti. Ancak, geçen yıl sınav sonuçlarının 20 Temmuz'da açıklandığını ve tercih işlemlerinin 27 Temmuz'da başladığını göz önünde bulundurarak, bu yıl da benzer bir sürecin izlenmesinin öngörüldüğünü ifade etti.

Sonuçların açıklanmasıyla birlikte, öğrenciler ve veliler heyecanla tercih dönemine hazırlanıyor. Üniversite adayları, tercih döneminde yapacakları doğru tercihlerle geleceklerini şekillendirecekler.

YKS sonuçlarına erişmek isteyen adaylar, ÖSYM'nin resmi internet sitesine TC kimlik numaraları ve aday şifreleriyle giriş yaparak sonuçlarını öğrenebilirler.