29 ilde yapıldı - Kayseri'de ünvan değişikliği!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda dikkat çeken bir değişim yaşandı. Yeni düzenleme ile 29 il dahil Kayseri'de de bulunan vergi dairesi başkanlıklarının ünvanı değişti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

29 ilde yapıldı - Kayseri'de ünvan değişikliği!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, taşra teşkilatında köklü bir yeniden yapılanmaya gitme kararı aldı. Bu kapsamda, 29 il içinde bulunan Kayseri de dahil olmak üzere Vergi Dairesi Başkanlıkları artık Defterdarlık ünvanını alacaklar. Böylelikle, defterdarlıklar ile Vergi Dairesi Başkanlıkları tek çatı altında birleştirilmiş olacak.

Entegrasyon ve etkinlik artışı hedefleniyor!

Yeni düzenleme ile Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) taşra teşkilatı olan Vergi Dairesi Başkanlıkları ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı defterdarlıkların işlevleri entegre edilmiş durumda olacak. Muhasebat ve Muhakemat birimleri de GİB bünyesine alınarak faaliyetlerine devam edecek.

Bu değişiklikler, vergi tahsilatı ve mali denetim süreçlerindeki etkinliği artırmayı hedefliyor. Yeni defterdarlıklar, vergi dairesi başkanlıklarına ait görevleri yerine getirecek ve yerel düzeydeki mali işlerin koordinasyonunu sağlayacak.