3 2 1 Poğaça Tarifi - Pratik Poğaça Tarifi – Türk Mutfağı
Poğaça, hamur işi severlerin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Hamur işi zahmetli gibi görünse de 3-2-1 poğaçanın yapımı da oldukça kolay. Kahvaltı veya 5 çayında tercih edebileceğiniz poğaça tarifinin detayları Kayseri Anadolu Haberde…
Türk mutfağında hamur işi ikramlar oldukça önemli bir yer alıyor. Hem lezzetli hem pratik tariflerden olan 3-2-1 poğaça da vazgeçilmezler arasında yerini alıyor. İşte pratikliği ile ister kahvaltıda isterseniz de 5 çayına yapabileceğiniz poğaça’nın tarifi:
Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- İç harcı için peynir, maydanoz, dereotu
Yapılışı:
- Un, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın ve yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.
- Hamur parçalarını hafifçe bastırarak yassılaştırın ve ortalarına peynirli harçtan koyun.
- Hamurun kenarlarını içe doğru kapatın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Sıcak veya ılık servis yapın. Afiyet olsun!
Öneri: 3-2-1 puaça tarifinde dikkat edilmesi gereken nokta taze tüketilmesi ve hamurun yumuşak olmuş olmasıdır.