3. kez toplanıyorlar! Asgari ücret bugün belli oluyor mu?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün saat 11:00'da 3. kez toplanıyor. Asgari ücret bugün belli oluyor mu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

3. kez toplanıyorlar! Asgari ücret bugün belli oluyor mu?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün saat 11:00’da 3. kez toplanıyor. Dün gerçekleştirilen 2. Toplantıdan sonra 3. Toplantının bugün olması “Asgari ücret bugün belli oluyor mu?” sorusunu da beraberinde getirdi. 

3. kez toplanıyorlar! Asgari ücret bugün belli oluyor mu?
Milyonlarca çalışanı ilgilendiren yeni asgari ücret rakamıyla ilgili süreç devam ediyor. İlk toplantısını 13 Haziran'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun dün gerçekleşen ikinci toplantısından da rakam çıkmadı. Komisyon bugün saat 11:00’da 3. kez toplanacak.

3. kez toplanıyorlar! Asgari ücret bugün belli oluyor mu?
Dün gerçekleştirilen toplantıda döviz kurları sebebiyle dolar formülünün rafa kalktığı, asgari ücretin TL üzerinden konuşulduğu ifade edilmişti. 
TÜRK-İŞ temsilcisi Ramazan Ağar, “Uzun uzun görüşmeler yaptık. Çalışma hayatı ile ilgili görüşmeleri sunduk. Rakam olarak bir yere gelinmedi. Bu hafta içerisinde üçüncü defa komisyon olarak bir araya geleceğiz. Komisyonda bir karara vardıktan sonra Cumhurbaşkanımız açıklama yapar diye düşünüyorum. Bayramdan önce rakam konusunda bir karar verilir diye düşünüyorum. Türk Lirası üzerinden görüşüyoruz, dolar üzerinden pazarlık yapmıyoruz. Asgari ücret geçim ücreti değil. Asgari ücretten aşağı bir işçinin çalıştırılamayacağı anlamına gelir. Bu hafta bunu sonuçlandıracağız. Vedat Bey 500 dolar rakamını telaffuz etti. Bunlar görüşüldü, konuşuldu. İnsanların alım gücünün artırılması için ara zam için görüşüyoruz. Bayram öncesi sonuçlanmasını bekliyoruz” demişti.

3. kez toplanıyorlar! Asgari ücret bugün belli oluyor mu?

Perşembeden önce belli olabilir
Asgari ücrette rakamın görüşüleceği üçüncü toplantı öncesi işçi temsilcisi Türk-İş'in Başkanı Ergün Atalay, AK Parti Genel Merkezi'ne geldi. Burada Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen Atalay, toplantı sonrası bir açıklama yaptı. Atalay, "Perşembeyi bulmadan bir neticeye varılacağını umut ediyorum. Taleplerimizi sayın Cumhurbaşkanımıza ilettim. Perşembeyi bulmaz diye umut ediyorum. Bir görelim bakalım ne çıkacak. Bizim talep ettiğimize yakın bir rakam olacağını umut ediyorum. Perşembeye kalmadan bitireceğimizi düşünüyorum. Yarın açıklanma ihtimali yüzde 50" diyerek sonucun Perşembe gününden önce belirlenebileceğini söylemişti.