30 Ağustos Zafer Bayramı mesajları

Büyük zaferin 99. yıldönümünü kutlamanın gururunu yaşadığımız bugün Kayseri'nin önde gelen simaları da birer kutluma mesajı yayımladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı mesajları

Büyük zaferin 99. yılı kutlu olsun

Vali Şehmuz Günaydın, 30 Ağustos Zaferi İstiklal mücadelemizin zaferle taçlandığı savaştır diyerek, "Milletimizin bağımsızlığı uğruna birlik ve beraberlik içinde gösterdiği emsalsiz kahramanlık, azim ve kararlılıkla kazandığı büyük zaferimizin 99. yıldönümünü kutlamanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. 30 Ağustos Zaferimiz; Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, emperyalist devletlere karşı savaşarak kazanılan, şanlı tarihi boyunca nice zaferlere imza atan aziz milletimizin bağımsızlık yolundaki inanç ve iradesini bütün dünyaya gösterdiği bir kahramanlık destanıdır" diye konuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç,  “Vatanımıza ve varlığımıza göz dikmiş düşmanları iman, gayret ve kararlılıkla püskürten kahraman Türk milleti, yurt edindiği Anadolu’da tarih yazmış ve şanlı bir zafere imza atmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde top yekûn mücadele eden ecdadımız, vatan, bayrak, din ve bağımsızlık gibi değerlerini canından öte görmüş ve canını vererek, canı pahasına bu değerlerini muhafaza etmiştir. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un ifadesindeki gibi ülkemize yönelik bu hayasızca akınlardan Allah vatanımızı, milletimizi korusun. Birlik ve beraberlik içerisinde daha nice güzel zaferleri Allah bizlere nasip etsin. Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle yâd ediyor, cennet vatanımızı korumak için hayatlarını feda etmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan kahraman gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum.” dedi.

"Misak-i Milli sınırlarımızın güvenliği için çalışacağız"

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Düşmana karşı 99 yıl önce nasıl mücadele ettiysek, bugün de aynı mücadeleyi verme kararlılığı ile vatandaşlarımızın, Misak-i Milli sınırlarımızın ve hatta İslam dünyasının güvenliği için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Türkiye’nin büyük bir devlet olduğunu vurgulayarak; “Büyük devletlerin ödediği bedel de büyük olur. Bu topraklardaki varlık mücadelemiz, Sultan Alparslan’ın Anadolu’yu fethi ile başladı, nice zorluklarla sürdü ve nihayetinde 30 Ağustos Zaferi ile son buldu. Her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, milletimizin bağımsız ve özgür yaşama iradesini tüm dünyaya göstermiştir. Bu bedeli öderken canlarını feda eden geçmişlerimize minnet borçluyuz. Bize bu zaferin gururunu yaşatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Arzumuz Türk milletinin Anadolu’da ‘Tek Devlet, Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan’ düsturu ile daha nice 30 Ağustos’larda birlikte olmasıdır” ifadelerine yer verdi.

"Atatürk’ün işaret ettiği yolda kararlı şekilde ilerleyeceğiz"

Hacılar Belediye Başkanı Av Bilal Özdoğan  da, "Şanlı bayrağımızın altında özgürce yaşamamıza imkan sağlayan kahraman ecdadımızdan aldığımız güçle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği yolda kararlı bir şekilde ilerlemeye ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için birlik ve beraberlik içerisinde var gücümüzle çalışacağız." şeklinde konuştu.

"Emperyalist emellerin gerçekleşmesine izin vermeyeceğiz"

Yüce milletimiz, Başkomutan Atatürk’ün önderliğinde birleşerek 30 Ağustos 1922 tarihinde büyük bir zafer kazanmıştır diyen AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, "Yalnız bizim için değil dünyadaki tüm mazlum milletlerin emperyalizme karşı verdiği mücadelede onur vesilesi olan 30 Ağustos Zaferi, ulusumuzun bağımsızlığını ve devletimizin bölünmezliğini tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Kahraman ordumuz içinde bulunduğu tüm imkânsızlıklara rağmen “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek bu cennet vatanı bizlere hediye etmişlerdir. İnanıyorum ki gelecek nesillerimiz de verilen eşsiz kurtuluş mücadelesini ve bu büyük zaferi neden ve sonuçlarının idrakine vararak bu coğrafyadaki emperyalist emellerin gerçekleşmesine izin vermeyeceklerdir." ifadelerinde bulundu. 

"Amacımız, hak, hukuk, adalet"

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer ise "Bizler, geçmişte olduğu gibi bugünde özgürlüğe, bağımsızlığa, milletin egemenliğine ve barışa aynı inanç ve ruhla bağlıyız. Amacımız, Atatürk ve arkadaşlarının emaneti olan bu güzel ülkeyi, bu güzel Cumhuriyeti tek adam anlayışından kurtarmak ve demokrasi ile taçlandırmaktır. Amacımız, yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla karşı karşıya kalan milletimizi, bu girdaptan çıkarıp, hak ettiği yaşama kavuşturmaktır. Amacımız, hak, hukuk, adaleti hayatın her alanında hâkim kılmaktır." diye konuştu.

"Türksüz millet, milletsiz vatan olmaz"

30 Ağustos Zaferiyle Anadolu’nun ilelebet bir Türk yurdu olarak belgelendiğini söyleyen MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak, sözlerini şu şekilde bürdürdü:

“Türksüz millet, milletsiz vatan, vatansız insan yığını planlayanlar geldikleri gibi def edilmişlerdir. İstiklalimize kara çalmaya, itibarımıza leke düşürmeye cüret eden iç ve dış karanlık mihraklar hak ettikleri ibretlik dersi almışlardır. Unutulmasın ki bu vatan için, bu millet için, bu şanlı bayrak için candan, yardan ve serden vazgeçmeye hazır ve kararlı olan Türk milleti, bizzat kendi müstakbelinin güvencesi, yenilmeyecek muazzam gücüdür. Ecdadımızın kahramanlık ve fedakarlıkları, bizlere emanet ettikleri milli ve manevi kazanımların yaşatılması hem övüncümüz, hem de muhafaza konusunda yeminli olduğumuz tarihi görevler arasındadır."

"Türk demek, zafer demek"

İyi Partili Kazım Yücel de  30 Ağustos'ta Türk Milletinin sömürgecilere karşı bir kez daha zafer kazandığını belirterek, "Türk Milleti, 30 Ağustos 1922 yılında Büyük Taarruzu Zaferle sonuçlandırdı ve bütün Dünya'ya kendisinin esaret altına alınamayacağını bir kez daha gösterdi. Aziz milletimiz, Türk demenin,zafer demek olduğunu emperyalistlere acı da olsa bir kez daha gösterdi" dedi.

Öte yandan Kayseri Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Deniz Çağan, KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, MMO Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol, Kayseri Ticaret Odası KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış da Büyük zaferin 99. yıldönümünü kutladılar.

Haber Merkezi