30 dakikada Pratik Tatlı Tarifi: Paşa Sarması - Türk Mutfağı

Evde pratik bir şekilde paşa sarması tarifi ile karşınızdayız. Hem pratik, hem de ekonomik paşa sarması tarifine ne dersiniz? Mutlaka denemeniz gereken evde kolaycapaşa sarması hazırlamanın püf noktaları için hazır mıyız? Ayrıntılar Haberimizde…

30 dakikada Pratik Tatlı Tarifi: Paşa Sarması - Türk Mutfağı

Türk mutfağı, zengin çeşitliliği ve eşsiz tatlarıyla dünyaca ünlüdür. Son dönemde geleneksel tatlılarımızdan biri olan "Paşa Sarması", 30 dakikada hızlıca hazrılanarak lezzetiyle sofraları şenlendiriyor.  Paşa Sarması, özellikle bayram ve özel günlerde sıkça tercih edilen bir tatlı olarak yerini koruyor. 

Paşa Sarması tatlı tarifi için malzemeler çok basit

Muhallebisi İçin

8 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı (1 parmak eksik) toz şeker
1 litre süt
1 paket vanilya

Dışı İçin

4 su bardağı Hindistan cevizi

Arası İçin

1 su bardağı soğuk süt
1 paket toz krem şanti
1/2 paket petibör bisküvi

Paşa Sarması Püf Noktası

Paşa sarmasına rulo şeklini vermekte zorlanırsanız buzdolabında bekletme süresini uzatabilirsiniz. Tatlınızı bir gece önceden yapıp ertesi gün sarabilirsiniz.

30 dakikada pratik Paşa Sarması yapılışı

lk olarak, tepsiye boş yer kalmayacak şekilde, bolca Hindistan cevizi serpelim.
Üzerine, rondoda çektiğimiz bisküvi tozlarını yayalım.
Tencereye yağı alalım ve kısık ateşte eritelim.
Eriyince üzerine unu ekleyip, kokusu çıkana kadar kavuralım.
Üzerine süt ve şekeri alarak, muhallebi koyulaşıp göz göz oluncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
Ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyerek, mikser ile topak olmasın diye çırpalım.
Pişen tavuk göğsü muhallebinin ilk sıcağı çıktıktan sonra, tepsiye yavaşça dökelim ve spatula yardımıyla yaydıralım.
Soğuyunca, krem şantiyi üzerine yayalım.
Buzdolabına kaldırarak, 4-5 saat dinlendirelim.
Dinlenen tatlıyı, dilimleyelim.
Dilimlerin büyüklükleri size kalmış. Ben 3 x 7 olarak bölüyorum.
Üzerlerine ceviz koyarak, dilimleri dikkatlice rulo haline getirelim.
Servis tabağına alıp, dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz 
Fakat bu tarifte sınır yok! Başka bir lezzet turunda görüşmek dileğiyle…