30 Okulda Değişiyor- Kayseri'de De Var Mı?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), kanunlara aykırı olduğu gerekçesiyle altı farklı ilde yer alan 30 okulun isimlerinin değiştirilmesi gerektiğini açıkladı.

30 Okulda Değişiyor- Kayseri'de De Var Mı?

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü’nün, ilgili illerin valiliklerine gönderdiği yazıda, Milli Eğitim Kanunu ve Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’ne atıfta bulunularak, eğitim kurumlarına anlamlı ve Türkçe isimlerin verilmesi gerektiği belirtti.

Yönetmelikte, konuya ilişkin yalnızca azınlık okulları, yabancı ve milletlerarası okullar ile yabancı dil eğitimi veren kurslara yabancı isim verilebileceği ifade edilirken, diğer eğitim kurumlarının ise Türkçe olmayan isimler kullanmasının yasak olduğu vurgulandı. 

Türkçe İsim Vurgusu

Bunun yanı sıra, okul isimlerinde kıta, ülke, millet, tarih, rakam, yabancı kurum ve kuruluş adlarının kullanılamayacağı hatırlatıldı.

Bakanlık, adı Türkçe olmayan okulların valilikler tarafından tespit edilerek bu durumun düzeltilmesi için yeni isim önerilerinin sunulması gerektiğinin altını çizdi.

Kayseri'de Geçerli Değil

Yetkililerden edinilen bilgiye göre Kayseri’nin bu iller arasında yer almadığı ve Kayseri’de böyle bir değişikliğin gündemde olmadığı öğrenildi.