3500 liraya çıkacağı tarih açıklandı: Gram altın sahiplerinin beklediği oluyor

Uzmanlar, 2024 yılında altın fiyatlarının rekor seviyelere ulaşabileceğini belirtiyor. Mehmet Ali Yıldırımtürk, yıl sonuna kadar gram altının 3 bin 700 TL'yi görebileceğini ifade ederek, yatırımcıları uyardı. Dolar kurundaki olası yükselişler ve enflasyon verilerinin altın fiyatlarını daha da yukarı çekebileceği belirtiliyor.

3500 liraya çıkacağı tarih açıklandı: Gram altın sahiplerinin beklediği oluyor

Altın ve para piyasaları uzmanı Zafer Ergezen, ons altının yıl sonunda 2 bin 500 dolar seviyelerine ulaşabileceğini öngörüyor. Mehmet Ali Yıldırımtürk ise gram altının 3 bin TL’yi geçebileceğini ifade ederek, yatırımcıların altına yönelmesi gerektiğini belirtiyor. 2024 yılı, altın piyasasında büyük hareketliliğin yaşanacağı bir yıl olabilir.

Dünya Altın Konseyi’nin verilerine göre, 2024'ün ilk yarısında merkez bankaları 483 ton altın alımı yaparak rekor kırdı.

Altın ve para piyasaları uzmanları Mehmet Ali Yıldırımtürk ile Zafer Ergezen, altın piyasasına ilişkin beklentilerini açıkladılar.

“ONS ALTIN 2 BİN 500 DOLAR OLACAK”

Zafer Ergezen, altın fiyatlarında 2024’ün başından bu yana yukarı yönlü beklentilerin sürdüğünü dile getirerek, jeopolitik risklerin ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimlerinin altındaki ‘güvenli liman’ algısını güçlendirdiğini ifade etti.

Ergezen, ons altının yıl sonunda 2 bin 450-2 bin 500 dolar seviyesinde kalmasını öngörürken, ekonomik iyimserliğin yükselmesi halinde gümüş fiyatlarının altını geçebileceğini söyledi. Ergezen, yatırımcılara portföylerinde altın ve gümüş gibi metaller bulundurmaları tavsiyesinde bulundu.

Mehmet Ali Yıldırımtürk ise gram altının 2 bin TL’den hızla 2 bin 700 TL’ye yükseldiğini hatırlatarak, 2024 yılının altının yılı olabileceğini kaydetti. Fed’in, eylül ayında faiz indirimine gitmesi halinde gram altının 3 bin TL seviyelerine çıkabileceğini dile getirdi. Dolar kurunun altın fiyatları üzerindeki etkisinin sürdüğünü vurgulayan Yıldırımtürk, temmuz ayında yüksek enflasyon verileri sebebiyle yatırımcıların altına yöneldiğini aktardı.

"3 BİN 700 LİRAYA ULAŞACAK"

Yıldırımtürk, "Enflasyonun yıl sonuna kadar yüzde 38'e gerilemesi bekleniyor. Fakat bu en iyimser tahmin. Dolar kurunun da bu seviyelerde sene sonunu kapatması bekleniyor. Eğer kurdaki yükseliş devam eder ve enflasyon hedeflenen seviyede düşmezse gram altının yıl sonunda 3 bin 700 TL’yi görebileceğini düşünüyorum" diye konuştu.