4 Malzemeli Pratik Tatlı Tarifini Deneyin!

Hızlı ve kolay bir tatlı tarifi arayanlar için, sadece 4 malzemeyle hazırlanan bu lezzetli tarif tam size göre! İşte evde kolayca yapabileceğiniz bu pratik tatlının tarifi Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde..

4 Malzemeli Pratik Tatlı Tarifini Deneyin!

Hızlı ve kolay bir tatlı tarifi arayanlar için, sadece 4 malzemeyle hazırlanan bu lezzetli tarif tam size göre! İşte evde kolayca yapabileceğiniz bu pratik tatlının tarifi:

Malzemeler:

1 paket kremşanti (75 gram)

1 su bardağından biraz eksik soğuk süt

250 gram petibör bisküvi (yaklaşık 40 adet)

200 gram sütlü çikolata

Yapılışı:

İlk olarak, kremşantiyi hazırlayın. Soğuk sütü ve toz kremşantiyi bir kaba alarak kıvam alana kadar çırpın.

Hazırladığınız kremşantinin içine, toz haline getirdiğiniz petibör bisküviyi yavaşça ekleyin. Karışımı önce spatula ile karıştırın, ardından elinizle toparlayın.

Karışım toparlandıktan sonra, kolay şekil verebilmek için 20 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlendikten sonra, istediğiniz şekli verebilirsiniz. Öneri olarak, hafif uzun bir form tercih edilebilir.

Şekil verdiğiniz tatlıları dolaba kaldırın ve diğer tarafta sütlü çikolatayı benmari usulü eritin. Eriyen çikolatanın kıvamını korumak için sıcak suyun altında bekletin.

Şekillendirdiğiniz tatlıları eritilmiş çikolataya bulayın ve yağlı kağıt serili bir tabağın üzerine alın. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Çikolata donana kadar tatlıları buzdolabında dinlendirin, ardından servis edebilirsiniz.

Bu pratik ve lezzetli tatlı tarifi, özellikle yoğun günlerde tatlı ihtiyacınızı hızlıca karşılamak için ideal bir seçenek. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun!