5 bin tablet törenle teslim edildi

Haber-Foto: Ekrem NAZLI – Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan törenle 6 buçuk milyon TL değerindeki 5 bin tablet İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne düzenlenen törenle teslim edildi.

5 bin tablet törenle teslim edildi

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim sistemine geçilmesinin ardından, öğrenciler eğitim öğretim sürecini uzaktan sürdürmeye başlamıştı. Durumu olmadığı için uzaktan eğitime katılmakta güçlük çeken öğrenciler için tablet bilgisayar kampanyaları düzenlenmişti. Kampanya kapsamında, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan törenle toplanan 5 bin tablet ihtiyaç sahibi öğrencilere verilmek üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Törene, Kayseri Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve bürokratlar katıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç törende yaptığı konuşmasında, eğitimi önemsediklerine değindi. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla dayanışmalarının zirvede olduğunu söyleyen Başkan Büyükkılıç, “Kurum ve kuruluşlarla görüşmelerimiz, belediyeler olarak bizlerin yaptığı çalışmalar sonucunda sayısı 10 bine varan tabletleri yavrularımızı buluşturma çabasına girdik. Bugünkü çalışmamızda 5 bin tableti teslim ediyoruz. 6 buçuk milyon TL değerinde olan toplam 5 bin tableti İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim ediyoruz. Kampanya sürecine toplumun farklı kesimlerinden destekler geldi. Destek veren herkese teşekkürlerimiz iletiyor, öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu konuşmasında, belediyeye yapılan başvurularda ihtiyaç sahibi olan ailelerin tespitinin yapıldığını ve bu ihtiyaçlar içerisinde tablet bilgisayar ihtiyacının da yer aldığını söyleyerek, belediye olarak ellerinden gelen desteği vermeye çalıştıklarını söyledi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrak da yaptığı konuşmada, rutin belediyecilik hizmetleri dışında vatandaşların hangi konuda ne ihtiyacı olursa olsun destek olmaya çalıştıklarını belirtti.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ise uzaktan eğitime erişmekte zorluk çeken öğrencilere belediye olarak yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade ederek, tabletlerin öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından tören tabletlerin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilmesiyle ve hatıra fotoğrafı çekinilmesiyle sona erdi.