6 bin TL'ye ev sahibi olabilirsiniz!

Ev sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaş için sevindirici haber geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki 6 bin TL taksitle ev sahibi olabileceğiniz önemli projenin detaylarını duyurdu. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

6 bin TL'ye ev sahibi olabilirsiniz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki 6 bin TL taksitle ev sahibi olabileceğiniz projenin ayrıntılarını anlattı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

6 bin TL'ye ev sahibi olabilirsiniz!

6 Şubat Kahramanmaraş depremi sonrası başlayan Yerinde Dönüşüm Projesi’ne yoğun ilgi sürüyor. 

Bu kapsamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, evini yeniden yerinde inşa ettirmek isteyenlere aylık 6 bin TL kredi taksitinden faydalanma imkânı sağlanacağını açıkladı. 

Bakan Özhaseki TRT Haber’e yaptığı açıklamada, vatandaşlara toplamda 1,5 milyon TL destek sağlanacağını söyledi. Bu kapsamda vatandaşlara 750 bin TL hibe ve 750 bin TL kredi verilirken, kredi ödemeleri için ise 6 bin TL’lik taksitler uygulanacak.

Kampanyadan faydalanmak isteyenler başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.

Bu kampanya ile birlikte 750 bin TL sübvansiyon ve 2 yıl ödemesiz 750 bin TL tutarında faizsiz kredi verileceği vurgulandı.

Proje sayesinde ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar uygun fiyatlara ev sahibi olma fırsatı elde edebilecek.

Ödemelerin 10 yıl devam edeceği belirtilirken, başvuruların sahada işleme koyulan 250 bin talep olduğu bilgisine de yer verildi.