700 TL ile kendi işinin sahibi oldu

Kayserili kadın girişimci Fadime Hacati, mikrokrediden aldığı 700 TL ile 9 kadının çalıştığı kendi işinin sahibi oldu.

700 TL ile kendi işinin sahibi oldu

1979 yılında Kayseri'de dünyaya gelen Hacati, boş zamanlarını değerlendirmek üzere Milli Eğitim Bakanlığının açtığı kurslara gitmeye karar verdi. Burada aldığı eğitimi işe dönüştürerek eşine destek olmaya karar veren Hacati, Kayseri Mikrofinans Ofisi'ne başvuru yaptı.

İlk etapta buradan 700 TL temel destek alan ve bu parayla 2.el makine ile 3 top nevresim alan Hacati, ilerleyen zamanlarda ara kredi ve girişimci kredi destekleriyle iki adet makina daha aldı.

700 TL'DEN AYLIK 120 BİN TL'YE

Şuana kadar mikrokrediden toplamda 85 bin TL kredi kullanan Hacati, şimdi 650 metrekare iş yerinde 9 kadına daha istihdam sağladı.  Aynı zamanda da yurt dışına ihracat yapan Hacati, “Sıfırdan başlayarak hiç gelirim yokken aylık şuan net 120 bin TL kazanmaktayım. Eşimle sırt sırta vererek çok rahat şekilde giderlerimizi karşılayabiliyoruz ve çocuklarımızın eğitimi için çalışıyoruz. Sıfırdan mikro kredi sayesinde dükkan açıp, yanında eleman çalıştıran ve devlete vergi ödeyen bir kadın noktasına geldim. Kendimi sürekli yenilemeye ve geliştirmeye çalışmaktayım." dedi.

"HEDEFİM OSB'DE ÜRETİM YAPMAK"

Bundan sonraki hedefinin Organize Sanayi Bölgesi'nde 100 kadını istihdam ettiği bir iş yeri açmak olduğunu söyleyen Hacati, "Mikro krediye de bana verdiği desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kadınlar anadır, eştir ,üretendir kadın lider olmalı ki geleceği daha iyi inşa edebilelim. Daha özgür, üretken nesiller yetiştirebilmek için diğer kadınlara hem örnek hem de destek olabilelim." diye konuştu.

>>Haber Merkezi