8. Gün İftar Menüsü – Akşama Ne Pişirsem?
Ramazan ayı geldiğinde herkesi iftar menüsü hazırlama telaşı sararken, akşama ne pişirsem en çok sorulan sorulardan biri oluyor. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak sizlere 30 gün boyunca iftar menüsü önerisi ile geleceğiz. Bizi takip etmeyi unutmayın. 8. Gün iftar menüsünün detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…
Ramazanın 8. Gününde iftar menünüz belli mi? Ramazan ayında ailesiyle güzel bir iftar hazırlığında olanlar ‘bugün ne pişirsem?’ diye araştırmalar yapıyor.
Ramazanın ayının ilk haftasının rehavetinin geçmesi üzerine, iftar menüsü hazırlama yoğunlukları da başladı. Ramazan ayının ilk günleri heyecanı ile tatlısından çorbasına kadar bir menü hazırlanır. Bizde sizler için 8. Gün İftar menüsünü hazırladık.
8. Gün İftar menüsü;
Köz Domates Çorbası
Belen Tava - Pilav
Babaganuş
Lokma Tatlısı
Köz Domates Çorbası; Közlenmiş domates, soğan, biber ve sarımsağın buluştuğu bu enfes çorba hem size hem de misafirlerinize muhteşem bir başlangıç sunacak. Tarifin detayları;
Malzemeler;
3 domates
1 kapya biber
1 soğan
3-4 diş sarımsak
2 silme yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yağ
Yarım paket krama
1 yemek kaşığı salça
Karabiber, tuz
Hazırlanışı;
Öncelikle domates, soğan, biber ve sarımsağı közleyelim. Sonrasında bir tencereye yağı ve unu alalım. Unun kokusu çıkana kadar kavuralım. Salça, karabiber ve tuzu un karışımına ekleyerek, karıştıralım. Daha sonra temizlediğimiz közlenmiş sebzeleri ekleyerek, suyu ilave edelim. Bu aşamada sürekli karıştıralım.
Not: Suyunu önce az ekleyim ve pürüzsüz kıvama gelene kadar blendardan geçirelim. Damak zevkinize göre kıvamını ayarlayabilirsiniz. Kaynayınca 10-15 dakika daha altı kısık kaynatalım, son olarak kremayı ekleyip, karıştırıp ocağın altını kapatalım. Afiyet olsun…
Belen Tava – Pilav; Pratik bir şekilde hazırlanan, sosu ve görüntüsüyle iftar sofralarınız muhteşem hale getirecek ‘Belen Tava’, pilavla buluşuyor.
Belen Tava Tarifi;
Malzemeler;
Yarım kilo kuzu kuşbaşı
1 adet kırmızı, 2 adet yeşil biber
5-6 diş sarımsak
20 adet arpacık soğan
1 adet domates
Sosu için;
1,5 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
Karabiber, toz biber, kimyon, tuz.
Hazırlanışı;
Fırın kabına kuşbaşı eti, soğan ve sarımsakları, ince doğranmış biberleri ve küp şeklindeki domatesleri ekleyelim. İçerisine salça, yağ, su ve baharatla hazırladığımız sosu döküp güzelce karıştıralım. Üzerine ıslak yağlı kağıt sererek, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat pişirelim. Afiyet olsun…
Pilav tarifi için TIKLAYINIZ…
Babagannuş; Her yörede farklı şekillerde yapılan babagannuş, közlenmiş patlıcan, biberi, domates ve nar ekşili sosla hazırlanan rengarek bir meze yapımı oldukça pratik. Çorbanız için hazırlayacağınız közlenmiş sebze ürünlerini artırarak bu mezeyi de sofranıza yerleştirebilirsiniz.
Babagannuş Tarifi için TIKLAYINIZ…
Lokma Tatlısı; Geleneksel bir Türk tatlısı olan lokma, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir lezzet.
Lokma Tatlısı Tarifi için TIKLAYINIZ…
İftar vaktinde sevdiklerinizle bir araya gelerek, bu enfes yemekleri paylaşmanın keyfini çıkarın. Şimdiden hayırlı iftarlar…