81 il alarma geçti – Acil uyarı! Kayseri'ye gelmesi an meselesi…

Kayseri dâhil 81 il gaz çıkaran böcek istilası ile alarma geçti. Uzmanlar Kayseri'nin de tehdit altında olduğuna dikkat çekerek acil uyarıda bulunuyor.

81 il alarma geçti – Acil uyarı! Kayseri'ye gelmesi an meselesi…

Halk arasında kokarca olarak da bilinen gaz çıkaran böcek Kayseri dâhil 81 ili alarma geçirdi. Hızla yayılan böcek istilası ile Kayseri’nin de tehdit altında olduğu bildirilirken uzmanlar acil uyarılarda bulundu.

81 il alarma geçti – Acil uyarı! Kayseri'ye gelmesi an meselesi…

Yurdun çeşitli yerlerinde yaşanan gaz çıkaran böcek istilası hızla yayılıyor. Sıcak seven bu böcekler için uzmanlar tam mevsimi olduğuna dikkat çekiyor. 

Bu böcekler özellikle içinde bulunduğumuz aylarda üreme mevsimine giriyor ve evlerde sıcak ortamlara girerek çok hızlı ürüyorlar. 

Halk arasında kokarca adıyla bilinen bu böcek evlere girdiklerinde sinyal yayıp arkadaşlarını davet ediyor.

Uzmanlara göre bu durum sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte artış gösteriyor. 

İstila hızla yayılıyor!

Gaz çıkaran böcek pentatomidae familyasına ait bir böcek türüdür ve evleri hızla istila edebiliyor.
Özellikle Ordu, Samsun, Sivas, Tokat ve Giresun gibi yerlerde yaşanan istila durumları ile uzmanlar vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. 

Büyük kapışma başlıyor!

Öte yandan Hava Forum, sosyal medya hesabından gaz çıkaran böceklere karşı 100.000 adet özel görevli samuray yaban arısının doğaya salındığını duyurdu.

Bu durumla birlikte halk arasında gaz çıkaran böcek olarak bilinen ve hızla tüm şehirlere yayılan korkarcalar artık tarihe karışacak.

Geçtiğimiz yıllarda Eylül aylarında ortaya çıkan istila ile ilgili Hava Forum art arda uyarılar yayımlamıştı. Yapılan paylaşımlarda şu ifadeler kullanılmıştı, ‘Hava Forum’dan yapılan bilgilendirmede bu böcekle ilgili, ‘Halk arasında gaz çıkaran böcek olarak bilinen pentatomidaelerin sayılarının hızla arttığı raporlanıyor. Bunlar sonbahar mevsimini çok sever. Sıcak evlere girip hem çabuk üremektedirler hem de sinyal yayıp arkadaşlarını davet etmektedirler. Yanmış lastik, kükürt kokusu yayarlar’

81 il alarma geçti – Acil uyarı! Kayseri'ye gelmesi an meselesi…