81 ilde hızla yayılıyor – Kayseri'ye Kent Lokantası açılacak mı?

İstanbul, Ankara, Zonguldak, İzmir, Diyarbakır, Siirt, Kütahya derken pek çok ilde kent lokantaları hızla yayılıyor. Kayserililer uygun fiyatlı yemek çeşitlerinin bulunduğu kent lokantalarının kente de kazandırılmasını istiyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

81 ilde hızla yayılıyor – Kayseri'ye Kent Lokantası açılacak mı?

Son zamanlarda İstanbul’da başlayan ve şimdi de İzmir’de devam eden 'Kent Lokantası' furyası, vatandaşlar arasında Kayseri’de de benzer bir işletmenin açılması talebini artırdı. İstanbul’da 4 çeşit yemeği 40 TL’ye sunan bu lokanta, İzmir’de aynı hizmeti 50 TL’ye sunuyor. Bu durum, Kayseri halkında da uygun fiyatlı ve kaliteli gıdaya erişim isteğini artırdı. 

81 ilde hızla yayılıyor – Kayseri'ye Kent Lokantası açılacak mı?

İlk kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı kent lokantaları Türkiye’deki birçok belediyeye ilham oldu. Dar gelirli vatandaşlara, öğrencilere ve emeklilere sağlıklı ve lezzetli yemeği uygun fiyata sunan bir kent lokantası da İzmir Torbalı’da açıldı.

Lokantada, günlük dört çeşit yemek, 90 TL karşılığında vatandaşlara sunulacak.

Kayserililer kentte benzer bir kent lokantasının açılmasıyla hem bütçelerini koruyabilecekleri hem de kaliteli yemeklere kolayca ulaşabileceklerini düşünerek belediyelerden şehre kent lokantalarını kazandırmalarını talep ediyor.  Belediyenin bu yönde bir adım atıp atmayacağı ve bu konuda ne gibi planlarının olduğu halk tarafından dikkatle bekleniyor. Kayseri'nin gıda sektöründeki gelişmeleri ve belediyenin bu talebe nasıl cevap vereceği yakından takip ediliyor. 

Kayseri’de Açılacak mı?

Sosyal tesislerin, özellikle de kamu hizmeti amacı taşıyan işletmelerin, vatandaşların bütçelerini gözeterek daha uygun fiyatlarla hizmet sunması beklenirken, yüksek fiyatlar dikkat çekiyor. Özellikle ekonomik olarak zorlu bir dönemde yaşanan bu durum, Kayseri halkında memnuniyetsizlik yaratırken vatandaşlar her fırsatta şehre bir kent lokantasının kazandırılması gerektiğini kaydediyor.