9 isim istifa etmişti! CHP'den ilk açıklama geldi

Kayseri'de yapılan uygulamalardan rahatsız olduğunu belirten CHP'li 9 meclis üyesi, parti üyeliğinden istifa etmiş ve daha sonra istifa eden üyeler adına konuşan Talas Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yörenç, istifasını geri almıştı. CHP'de yaşanan bu sıcak gelişmenin ardından CHP İl Başkanlığı'nda basın açıklaması düzenlendi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

9 isim istifa etmişti! CHP'den ilk açıklama geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'de yapılan uygulamalardan rahatsız olduğunu belirten CHP'li 9 meclis üyesi, parti üyeliğinden istifa etmiş ve daha sonra istifa eden üyeler adına konuşan Talas Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yörenç, istifasını geri almıştı. CHP’de yaşanan bu sıcak gelişmenin ardından CHP İl Başkanlığı’nda basın açıklaması düzenlendi. 

9 isim istifa etmişti! CHP'den ilk açıklama geldi

CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, istifa eden meclis üyelerinin bir kısmının geri döndüğünü ve duygusal anda verdikleri bir karar olduğunu dile getirdi. Kendilerine ulaşan bir dilekçe olmadığını belirten Keskin açıklamasında,” Göreve geldiğimizi üçüncü haftasındayız. Bugün de belediye meclis üyesi arkadaşlarımız hayırlı olsun ziyaretlerine geldi ama gündem farklılaştı. Yoksa bu ziyaret önceden programlamış bir ziyaretti. Şunu ifade edeyim istifalar tek taraflı bir tasavvuftur. İnsanlar bulundukları kurumlardan çalıştıkları görevlerden kendi inisiyatifleriyle istifa edebilirler bu çok doğaldır. Dün istifa eden kişilerin bir kısmı geri döndü. Arkadaşlarımız tekrar yaptıklarının duygusal anda verdikleri bir karar olduğunu söyleyerek istifalarını geri çektiler. Cumhuriyet Halk Patisi olarak kimseye neden istifa ettin deme gibi lüksümüz yoktur. “ ifadelerini kullandı.

9 isim istifa etmişti! CHP'den ilk açıklama geldi

'Bize gelen bir istifa dilekçesi yok'

Keskin kendilerine ulaşan bir dilekçenin olmadığını dile getirerek, “Dünkü yaşanan olayla ilgili iki üzüntüm var. Birincisi ayrılma kararı alan arkadaşlarımızın katkıları var ilçe başkanlıkları yapmışlar partiye gönül vermişler onların adına üzüldüm. İkincisi de onlara inanarak oy veren partililer adına üzüldüm. Ama hep şunu söylüyorum bize gelen şuan hala istifa dilekçesi yok. Bu yüzden bizim işlem yapıp üyelikleri düşürme gibi bir lüksümüz yok. Yani bu arkadaşlar hala CHP üyesi olarak görünüyorlar.” dedi. 

9 isim istifa etmişti! CHP'den ilk açıklama geldi

'Geri gelecekler'

Melikgazi Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi CHP grup başkan vekili Özgür Özer ise,” Kıymetli il başkanımıza hayırlı olsun ziyareti düşünüyorduk. Bu hafta bunu gerçekleştirecektik fakat dünkü yaşanan gelişmeleri sizde biliyorsunuz. Böyle bir şey olunca birkaç bir şey söylemek istedim. Öncelikle başkanımıza hayırlı olsun diliyorum. Dün bazı arkadaşlarımız belki fevri davranarak belki duygusal olarak bir karar aldılar. Ben birkaçıyla görüştüm ve geri dönüşlerde var. Arkadaşlarımız henüz istifa dilekçelerinizde vermemişler. Bu demek oluyor ki gelecekler. İnsanlar partisine sitem edebilir ancak keşke bu daha gizli olsaydı. Bundan sonrada yeni yönetimimizin yanında olacağız.“ şeklinde konuştu.

'CHP’de iç tartışmalar bitmez' 

CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, “CHP içerisindeki muhalefet ne zaman son bulacak? Ne zaman CHP yoluna sağlam devam edecek?” sorusuna ise,” CHP’deki iç tartışmalar hiç bitmez, bu bir ütopyadır, biterse sıkıntı vardır. Fikirlerin tartışılmadığı bir yerde üretkenlik olmaz. Şöyle algılanıyor. Bu konuşmaların sanki partide bir kaos varmış gibi algısı oluşturuyor.” dedi.