ABD Enflasyon Verisi Açıklandı – Altın Fiyatları Hareketlendi

ABD'nin merakla beklenen haziran ayı enflasyon verileri açıklanmasının ardından altın fiyatları da hareketlilik yaşandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

ABD Enflasyon Verisi Açıklandı – Altın Fiyatları Hareketlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ABD’nin merakla beklenen haziran ayı enflasyon verileri açıklandı. Açıklanan veriler, piyasaların beklentilerinin altında kaldı ve bunun sonucunda altın fiyatlarında belirgin bir hareketlilik yaşandı.

Enflasyon Verileri Beklentilerin Altında

ABD’de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) haziran ayında aylık yüzde 0.1, yıllık %3 oranında artış gösterdi. Ekonomistlerin beklentileri, aylık yüzde 0.2 ve yıllık %3.4 artış yönündeydi. Bu veriler, enflasyonun beklenenden daha düşük seviyelerde olduğunu ortaya koydu.

ABD Enflasyon Verisi Açıklandı – Altın Fiyatları Hareketlendi

Altın Fiyatlarında Yükseliş Yaşandı

Enflasyon verilerinin açıklanmasının hemen ardından altın fiyatlarında hızlı bir yükseliş gözlendi. TÜFE'nin beklentilerin altında gerçekleşmesi, yatırımcıları güvenli liman olarak gördükleri altına yönlendirdi. Bu durum, ons altının fiyatını 2.406 dolara kadar çıkardı.

Kayseri’de altının gramı sabah saatlerinde 2.522 liradan işlem görmeye başlamıştı Ancak, enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte altının gram fiyatı hızla yükselerek 2.532 liraya ulaştı.