Abdullah Gül Kayseri'de...

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında Kayseri'ye geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'İn Kayseri haberlerinde...

Abdullah Gül Kayseri'de...

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında Kayseri'ye geldi. 

Abdullah Gül Üniversitesi'nde (AGÜ) "Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında Sürdürülebilir Kalkınma Sürecinde Türkiye" konulu resepsiyon düzenlendi. AGÜ Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz açılış konuşması yaptı. 

Abdullah Gül Kayseri'de...

Rektör Yılmaz, Cumhuriyetin ilk yüzyılının insanlığın ve dünyanın da en çalkantılı dönemlerine denk geldiğini söyledi. 

Abdullah Gül Kayseri'de...

Yılmaz, "Hem ilk yüzyılı anlayıp değerlendirmeye çalışmak, hem de gelecek yüzyıllarımız için buradan önemli dersler çıkarmaya çalışıyoruz. Hem o dersler ve politika önerileriyle hem Abdullah Gül Üniversitesi hem çok değerli katılımcılarımızın katkılarıyla önemli fikirleri belki de kitaplaştırıyor olacağız." dedi.

Rektör Yılmaz, etkinliğin Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi'nde gerçekleşmesinin hem tarihsel açıdan hemde binanın şu anki haliyle çok anlamlı olduğunu belirtti.

Abdullah Gül Kayseri'de...

Konuşmanın ardından Sümer Bez Fabrikası konulu belgesel ve video gösterimi yapıldı. Erciyes Üniversitesi Klasik Türk Müziği Topluluğu'nun konseri ile devam eden programda Abdullah Gül ve beraberindekiler Cumhuriyet Temalı Resim, Fotoğraf Sergisi açılışını gerçekleştirdi.