ACİL HAVA SAVUNMA SİSTEMİNE İHTİYACIMIZ VAR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Litvanya'da yaptığı açıklamada 'Acil olarak hava savunma sistemine ihtiyacımız var ama müttefikimiz ABD bize satmıyor' dedi.

ACİL HAVA SAVUNMA SİSTEMİNE İHTİYACIMIZ VAR

Haberler.com'daki haberde şunlara yer verildi; "Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu Litvanya'da mevkidaşı ile yaptığı basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı.Çavuşoğlu,"Acil olarak hava savunma sistemine ihtiyacımız var ama müttefikimiz ABD bize satmıyor." dedi. Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:
 
"FETÖ TARAFINDAN ZEHİRLENEN GRUPLAR VAR"
 
İki ülke arasında diyaloğun olması önemli. Dışişleri Bakanı olarak ben de diplomasiden yanayım. Sorunları çözmek sayın Cumhurbaşkanımızın da yetki ve talimatıyla için çok da çaba sarf ettik. Dolayısıyla kongre üyelerinin de Türkiye'ye gelmesi önemli. Çünkü Amerika'da farklı kurumlar var, farklı pozisyonlar var, farklı düşünceler var, tam bir karmaşa var. Türkiye'nin önemini bilen kongre üyeleri de var. Tabi FETÖ yüzünden zehirlenen, FETÖ'nün zehirlediği gruplar da var.
 
"LİTVANYA YÖNETİMİNE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ"
 
FETÖ, Litvanya'da da özellikle Tatar toplumunu bölmeye çalışıyor, bölmeye çalışıyor hatta bizim ilişkilerimizi de zehirlemeye çalışıyor. Ama biz buna müsaade etmeyiz. Burada Tatar toplumunun nasıl Kırım'da Ukrayna'da birliği önemliyse burada da önemli. Biz bu konuda Litvanya yönetimine her türlü desteği vermeye hazırız. Çünkü Tatarlar bizim akrabalarımız." KAYNAK: HABERLER.COM