Adı 'Dubai Çikolatası' - Kayseri'den tüm dünyaya satılıyor!

Özellikle bayramlarda, özel günlerde Türkiye genelinde ilk akla gelen Kayserili gıda üreticisi Çarşıbaşı, meşhur Dubai Çikolatasını ABD ve Avrupa Birliği ülkelerine gönderiyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Adı 'Dubai Çikolatası' - Kayseri'den tüm dünyaya satılıyor!

Şekerleme ve çikolata sektöründe liderlik konumunu koruyan Kayserili şirket Çarşıbaşı, bu kez de meşhur Dubai Çikolatasını üretmeye başladı. Çarşıbaşı, ürettiği Dubai Çikolatasını ABD ve Avrupa Birliği ülkelerine gönderdiği ayrıca Rusya ve Uzak Doğu olmak üzere birçok ülkeden de sipariş aldıkları belirtildi.

Dubai Çikolatası son dönemde trend listelerinde yerini aldı. Meşhur çikolatayı gıda işletmeleri satışa sunarken bazı çikolata markaları da paketli Dubai çikolatası üretti. Öyle ki meşhur olan Dubai Çikolatasının evde yapım tarifleri ise büyük etkileşim aldı.

Ekonomim’de yer alan habere göre, Kayseri Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu tesislerinde üretime devam eden Çarşıbaşı ağustos ayında Dubai Çikolatasını üretmeye başladı. Çarşıbaşı Genel Müdürü Lütfi Çarşıbaşı, hedeflerinin Dubai çikolatasını tüm dünyaya ulaştırmak olduğunu söyledi.

Adı 'Dubai Çikolatası' - Kayseri'den tüm dünyaya satılıyor!

Her gün yeni sipariş!

Çarşıbaşı, Dubai Çikolatasının Antep fıstığı, tahin, kadayıf, fındık ezmesi ile çikolatanın bir araya gelmesiyle ortaya çıktığını anlattı.

Dubai çikolatasının da üretimine başlayarak dünya trendine uyduklarını belirten Lütfi Çarşıbaşı, 'Dubai çikolatası sektörde çok güçlü bir trend oldu. Bizde üretimine Ağustos ayında başladık. Ürünümüzü ABD ve Avrupa Birliği ülkelerine gönderdik. Rusya, Uzak Doğu ve birçok ülkeden de her gün yeni siparişler alıyoruz.' dedi.

Dünyaya lokumla birlikte çikolata satabileceklerini gördüklerini anlatan Çarşıbaşı, şunları kaydetti: 'Çarşıbaşı, Dubai çikolatası trendini de yakaladı ve yurtdışına ihracat yapıyor. Hedefimiz Dubai Çikolatamızı tüm dünyaya ulaştırmak. El yapımı olduğu için adet bazında siparişe yetişemiyoruz. Trend ürünlerle ve çikolatalı lokumlarla yurtdışına açılıyoruz. Kayseri ve bölgesel bazda gıda alanında üst seviyede ürünler üretiyoruz'

*Fotoğraf Ekonomim Gazetesi'ne aittir...