Afrika'dan Türkiye'ye doğru yola çıktı!

Kayseri'de hafta sonu hava sıcakıklarının azalmasıyla kentte sağanak yağış etkili oldu. Yağışların ardından Afrika'dan sıcak hava dalgası Türkiye'ye doğru yola çıktı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Afrika'dan Türkiye'ye doğru yola çıktı!

Hafta sonu etkili olan sağanak yağış Kayseri'de bugün de devam etmesi bekleniyor. Kenti hazırlıksız yakalayan yağışla adeta bir günde vatandaşlar kış mevsimine geçiş yaptı. Ancak bu soğuk hava yerini Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasına bırakacağı tahmin ediliyor.

Kar soğukları şehir merkezine yansıdı!

Kayseri'de hava sıcaklıkları bir anda düştü. Erciyes Dağı'na ilk karın düşmesi kısa sürede kent merkezine etki etti. Açık hava kentte yerini bulutlu ve sağanak yağışlı havaya bıraktı.

Afrika'dan Türkiye'ye doğru yola çıktı!

Öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışların devam edeceği öngörülüyor. Kentte şu anda en düşük sıcaklığın Erciyes Kış Merkezi'nde 10 derece, en yüksek sıcaklığın da 22 derece ile Yeşilhisar ilçesinde olduğu gözlemleniyor.

Soğuklar kısa sürecek!

Afrika'dan gelen sıcak hava dalglarının Türkiye'ye doğru yola çıktığı belirtiliyor. Hava Forum'da yer alan bilgiye göre, yarından itibaren hava sıcaklıklarının normalin üzerine çıkacağı ifade ediliyor.

Öte yandan, yurt genelinde Kasım, Aralık ve Ocak aylarında kar yağışının etkili olacağına dair tahminler de bulunuyor.