Afrin Marşı'nı Kayserili Kısır yazdı, Cumhurbaşkanı Erdoğan okudu

Kayseri'nin son zamanlarda adı duyulan ve beğeni toplayan Şairi Hacı Kısır'ın yazdığı Afrin Marşı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından grup toplantısında okundu.

Afrin Marşı'nı Kayserili Kısır yazdı, Cumhurbaşkanı Erdoğan okudu

Bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, devletin 34 yıllık terörle mücadelesini anlatacak bir marşın olmamasından yakınarak; “Geçen arkadaşlarıma söyledim, şuanda Fırat Kalkanı, Afrin, biz bununla ilgili adeta bir İstiklal Marşı gibi demeyim ama oraya belki tırmanamazlar, yetişemezler, hiç olmazsa da Mehter Marşı gibi bir marşı yazamaz mıyız? Evde torunum bile Mehter Marşı ile yürüyor. Askerimizi de Mehter Marşı ile yürütür gibi yeni marşlarla yürütelim” şeklinde marş yazılması çağrısında bulunması üzerine harekete geçen Kayserili Şair Hacı Kısır, yazdığı Afrin Marşı’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup toplantısında okuduğunu gördüğünde çok sevindiğini ve gururlandığını dile getirdi.
 
Konuya ilişkin gazetemize konuşan Şair Kısır; “Dudağında tekbir, elinde bayrak
namusun şiarı yiğitlerin, gül gibi kara toprağın bağrına düşen şehitlerin, kahraman Nene Hatunların, pehlivan Koca Seyitlerin, hülasa Hakka ve hakikate tapan aziz milletin çağ açıp çağ kapadığı 15 Temmuz destanının başkomutanı, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 'Afrin Marşı'mızı okudular onur duyduk, iftihar ettik” diyerek şunları kaydetti; “Yedi düvele karşı, hilal çizerek yazılan Afrin destanı; dış mihrağın,şer odaklarının payandası ve kumandası olan FETÖ terör örgütünün nasıl gaflet, dalalet, hıyanet, ihanet ve dahi cinayet içinde olduğunu gözler önüne sermiştir.Tek bir baskınla Dağlıca’da, Çukurca’da onlarca Mehmedimizi şehit eden terör örgütlerinin hainlerle nasıl kirli bir işbirliği içinde olduğunu deşifre etmiştir.Fırat Kalkanı’nda, Zeytin Dalı’nda en azami sınırlara indirilen zayiatta içteki hain unsurların bertarafının payı büyüktür. 15 Temmuz’da başlayan kıyam, diriliş gün geçtikçe yeni destanlara şahlanışlara dönüşecektir. Hainlerin, darbecilerin ve işbirlikçilerin çağı kapanmış; yurduna, ezanına, bayrağına aşık aziz milletin, vatanseverlerin, Ömer Halisdemirlerin çağı açılmıştır. Çağ açıp çağ kapayan Evlad-ı Fatihan, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 'Afrin Marşı'mızı okudular, bize iftihar etmek, layık görenlere teşekkür etmek, tefekkür etmek, alemlerin rabbi yüce Allah’a hamd ve şükür etmek düşer” ifadelerinde bulundu.
 
Kısır, Afrin Marşı’nın şu anda beste aşamasında olduğunu ve stüdyo çalışmalarının başladığını ifade ederek bestenin ise Bestekar Mehmet Diker tarafından gerçekleştirileceğini paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şair Kısır’ın bugüne kadar 3 şiirini de okudu.
 
“HEDEF KIZIL ELMA! AŞİKAR OLSUN”
 
Açıklamalarında Afrin Marşı’nın Kızıl Elma’nın hedefimiz olduğuna da değindiğini ifade eden Şair Kısır, Afrin Marşı’nın bir bölümünü de içeren sözlerini şöyle sürdürdü; “Türkiye Ulubatlı Hasan'ların kalesi, İslam’ın, Türk dünyasının ve dünya mazlumlarının bayrak burcudur, Türk tarihi, İslam tarihi ve 15 Temmuz sonrası gelişmelere baktıkça, şu dizeleri yazmak boynumun burcudur,
 
Hilal olduk Mete Han'la biz Çin'de
Hilal olduk Alparslan'la Pasin'de
Hilal olduk Erdoğan'la Afrin'de
Gazada Mehmede Allah yar olsun.
 
Tek millet, tek bayrak zülfikar olsun
Tek vatan, tek devlet payidar olsun
Hedef Kızıl Elma! Aşikar olsun
Hakk aşkına 'Korkma' diyen var olsun.”
 
Şair Kısır, kendisine bu süreçte destek olan önceki dönem AK Parti Kayseri eski milletvekili Kemal Tekden’e şükranlarını ileterek, kendisine destek olan herkese teşekkür etti. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ